avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare ajutoare pentru încãlzire cu energie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare ajutoare pentru încãlzire cu energie electrica

De ce persoana care are venit de 620 lei net şi locuieşte într-un bloc unde nu există altă sursă de încălzire decât curentul electric nu beneficiază de ajutor de încălzire pentru perioada rece?
Blocul de garsoniere confort doi ( fără bucătărie) nu are instalaţie de gaze, nu are încălzire centralizată şi nici posibilităţi de a fii încălzit cu lemne, cărbune sau cu combustibil petrolier.
Vă rog puteţi să-mi daţi un sfat cum am putea rezolva primirea unui ajutor de încălzire în acesată situaţie ţinând cont că, curentul electric nu este gratis şi costă destul de mult.
Mulţumesc enorm pentru un răspuns favorabil!
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 19:57, 17 Octombrie 2011
Buna ziua,
asa este , apare o astfe de nedreptate, ce este indreptata catre astfel de oameni, cu astfel de nevoi ''speciale'',
Doar ce am dat o cautare sa ma clarific si se pare ca nu prea exista sansa pentru dv. O solutie si o recomandare din partea mea, ar fi ca dv. precum si alti locatari ai acelui bloc sa va indreptati o petitie-comuna, Serviciului de asistenta sociala de pe langa Primaria unde aveti domiciliul , iar daca acestia nu va vor da nici un raspuns , e bine sa sesizati si Guvernul!!!
Mai jos va atasez, cum anume decurg lucrurile la SECTORUL 1 al Capitalei: INFORMAŢII - AJUTOARE CÃLDURÃ PENTRU SEZONUL RECE 2010-2011

Cetăţenii din sectorul 1 pot ridica formularele pentru acordarea ajutorului de încălzire, pentru perioada noiembrie 2011-martie 2012


Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale şi lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri pentru sezonul rece 2011-2012 se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia.
La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute.
Pentru acordarea ajutorului cu ENERGIE TERMICÃ limita venitului net mediu lunar pe membru de familie este de 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanei singure.
Pentru acordarea ajutorului cu GAZE NATURALE precum şi cel cu LEMNE, CÃRBUNI ªI COMBUSTIBILI PETROLIERI limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei atât în cazul familiilor cât şi în cazul persoanei singure.

Cererile şi declaraţiile pe propria răspundere se ridică pentru ajutorul de încălzire cu:
-energie termică:
· sediul S.C. RADET S.A-Secţia de Distribuţie Sector 1- Str. Radu Greceanu nr.10-12, sector 1.
· sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 1-Str. Mareşal Averescu nr. 17, corp L, sector 1
-gaze naturale:
· sediul GDFSuez-Bd. Mărăşeşti nr.4-6, sector 4
· sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 1-Str. Mareşal Averescu nr. 17, corp L, sector 1
-lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri:

· sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 1-Str. Mareşal Averescu nr. 17, corp L, sector 1



Cererile şi declaraţiile pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei se depun la sediul DGASPC Sector 1 din Str. Mareşal Averescu nr. 17, corp L, începând cu 10 octombrie.



Nu s-a acordat niciodata ajutor pentru incalzirea cu energie electrica. Nu exista baza legala pentru asa ceva. Pur si simplu legiuitorul nu a prevazut si aceasta varianta. :(
Eu m-am debransat de la gaz pt. ca plateam foarte mult de persoana, ramanand pe scara 4 apartamente la gaz-comun. N-am bani sa-mi trag gaz...Ma incalzesc cu caloriferul electric +soba Bosch cu butelie.Eu cui sa-i cer subventie? La cei ca noi nu se gandeste nimeni...
Oricum pentru incalzire cu gaz iti trebuie bransament separat, nu puteai sa montezi centrala conectata la teava de la aragaz.
Dar am auzit ca este mult mai avantajoasa incalzirea cu panouri radiante. Se pare ca este cel mai ieftin sistem de incalzire in acest moment, fiindca nu necesita proiect sau modificari de instalatii.
ce ati raspuns mai sus este valabil si pentru sectorul 3?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Ajutoare caldura irinabob irinabob buna ziua,care ar fi conditiile ptr a putea beneficia de reducere la incalzirea centralizata(centrala proprie),va rog? (vezi toată discuția)
Ajutorul de incalzire defcon defcon poate fi blocat ajutorul de incalzire daca singurele venituri sunt o inchiriere si alocatia a doi copii ? veniturile sunt in total de 434 ron. si nu mai am ... (vezi toată discuția)
Ajutor incalzire yulyghe yulyghe Buna ziua In situatia in care apartamentul este pe numele meu iar in el locuieste mama mea cu fiul meu, ar avea dreptul la acest ajutor? Mentionez ca eu nu ... (vezi toată discuția)