avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce inseamna exact salariu de baza?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce inseamna exact salariu de baza?

am revenit la serviciu dupa 2 ani.am primit o decizie pentru un salariu de baza de 4000lei(salariu incadrare 3400).asta la bugetari.
ce inseamna?se va aplica impozit la salariul de baza?
ce inseamna exact salariu de baza si ce inseman exact salriu de incadrare?
multumesc.
se va aplica micsorarea de la bugetari la care dintre sume?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:12, 7 Ianuarie 2019
ai grija sa nu incurci salariul de baza cu salariul brut ... acesta din urma are toate sporurile incluse ...

@divele,

1.Definirea sal. de baza in prezent este cea corecta,in cf.cu legea 284/2010,dar sunteti in eroare in privinta stabilirii salariului la data de 1 ianuarie 2010, cand s-a facut reincadrarea pe Legea 330, si cand,s-a stabilit noul sal. de baza,ca fiind salariul
corespunzator functiei din luna decembrie 2009,(sal de incadrare) la care s-au adaugat si
sporurile care s-au introdus in acesta,in cf. cu reglementarile specifice fiecarui domeniu bugetar in parte,
Astfel s-au introdus atunci in sal. de baza dupa caz,salariul de merit, sporul de confidenţialitate, sporul de stabilitate, sporul de dispozitiv, sporul de vechime în munca

2.Diminuarea salariala cu 25%s-a produs incepand cu 1 iulie 2010,iar cresterea cu 15%incepand cu 1 ianuarie 2011.
In iunie 2009 nu s-a produs nicio diminuare salariala,iar in ianuarie 2010 nicio majorare.

@iulianRD,

"ai grija sa nu incurci salariul de baza cu salariul brut ... acesta din urma are toate sporurile incluse ... "

Salariul brut nu are sporuri incluse in sal. de baza ci sporuri adaogate la salariul de baza.
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
ContSters136493, utilizator
@ONDINO
"Salariul brut nu are sporuri incluse in sal. de baza"

Eu nu am facut afirmatia asta .#-o.. am spus ca IN SALARIUL BRUT SUNT INCLUSE SPORURILE =D>

fratilor,asa am primit de la personal.
multumesc mult:)
DA E ADEVARAT AM GRESIT DATELE...DIN NEATENTIE....SCUZE PTR. INFORMATIA ERONATA....

Alte discuții în legătură

Salariu de baza buiavasi buiavasi buna ziua! am si eu o nelamurire:ce se include in salariul de baza? din cate stiu sal.de incadrare si sporul de vechime, sporul pt munca vatamatoare fiind in ... (vezi toată discuția)
Legea salarizarii unice Hobitzi Hobitzi Imi poate da cineva un link catre legea salarizarii valabila?Am gasit cel putin trei variante,proiect,din 2009,nr.284 din 2010...etc (vezi toată discuția)
Salariul unui asistent medical principal de 12ani=salariul unui incepator loreleip loreleip Dupa o vechime in munca de19 ani,sunt asistent medical cu principal primit in 1999,lucrez de 14 ani pe ambulanta la acelasi loc de munca si am salariul de ... (vezi toată discuția)