avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general consum fabrica panificatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

consum fabrica panificatie

exista vreo norma sau retetar stabilit de lege pentru producerea de paine? O brutarie poate avea orice consum de faina la producerea de paine? Din punct de vedere fiscal - este ok sa am un consum de 95%faina la un kg de paine sau de 75% sau de 50%? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
ContSters225472, utilizator
Cel mai recent răspuns: hrincaionela , utilizator 11:53, 11 Octombrie 2011
e ok fiscal.

dar va va restrictiona piata (pretul de vanzare al painii).
marcol30 a scris:
O brutarie poate avea orice consum de faina la producerea de paine?


Bineinteles ca nu poate avea orice consum de faina. Pentru producerea fiecarui tip de paine, in functie de greutatea finala ,exista retetare care au stabilite consumurile.

Este data reteta pe Google respectiv: 760grame faina , 410 apa etc.drojdie, maia ,ameliator , si altele
Multumesc pentru raspunsuri...... retete pe google stiu ca exista, dar nu am gasit stabilit prin lege vreun retetar. In concluzie legea ""permite"" sa ai ce consum vrei, de fapt asta ma interesa - si anume daca exista stabilit de lege un consum maxim la kilogramul de paine produs. Daca stie cineva vreun retetar stabilit de lege rog mult sa puna un link sau ceva
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
ContSters225472, utilizator
Salut,eu zic ca fiecare poate sa -si faca retetarul dar unul realist.Ideea e ca daca ai un retetar absurd la un moment dat fiscul poate demonstra ca nu e real si "cadem" la evaziune,asta poate implica calcul de penalizari si te poate duce la faliment .E posibil sa existe retetare de baza pentru paine,cel mai bine e sa intrebati la fisc ca-s obligati sa va raspunda.

Alte discuții în legătură

Norme de consum panificatie ary_m ary_m Buna ziua, ma intereseaza sa aflu daca exista reglementari cu privire la norme de consum sau consumuri specifice de materii prime in panificatie, in special la ... (vezi toată discuția)
Tva paine restaurante cristinacirstian cristinacirstian Conform noului cod fiscal, care este cota de tva pentru paine, in conditiile in care noi producem produsul Multumesc mult (vezi toată discuția)
Un restaurant se poate aproviziona cu marfa (materie prima) de la hypermarket ? invatacel invatacel Buna seara, Am un restaurant care se mai aprovizioneaza cu materie prima de hypermarket supermarket....(salate, faina, salam...etc..) cu factura. Dar am ... (vezi toată discuția)