avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Termen legal de raspuns
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Termen legal de raspuns

Buan ziua,

Daca solicit unei banci un document standard de ex. o scrisoare de refinantare, care este termenul legal in care banca este obligata sa-mi elibereze documentul cerut ?

Suplimentar rog daca se poate si legea/articolul

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:28, 10 Octombrie 2011
Fiecare banca isi stabileste termenul.
Nu inteleg cum fiecare banaca isi stabileste termenul, nu exista un act legislativ care sa prevaleze normele interne ale bancilor, trebuie sa existe un termen maxim in care este obligata sa dea curs unei solicitari, conf raspunsului dvs inseamna ca pot astepta si un an daca banca asa considera de cuvinta...

Pe mine ma intereseaza cadrul legislativ in care banaca isi poate stabili normele interne, mai exact care este termenul legal maxim de raspuns conf legislatiei nu conf normelor interne

Multumesc

Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
Mario-100, utilizator
Nu exista asa ceva. Termenele de raspuns sunt impuse doar institutiilor publice. Institutiile private (printre care si bancile) nu au un termen legal de raspuns.

[ link extern ]

Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Imi vine greu sa cred ca o institutie privata nu are obligatia stabilita prin lege sa dea un raspuns uni client (pt ca termen "nelimitat" echivaleaza cu a nu fi obligat vreodat sa dai un raspuns sau il dai peste 11 ani)

In cazul neprimiri unui raspuns de la banca in cat timp de la depunerea cereri la solicitarea mea a clientului/consumatorului este iindreptatita protectia consumatorului sa intervina ?
De obicei termenul de raspuns este stipulat in contractul intre client si banca si in normelor interne ale bancii.

Ramane la latitudinea dvs termenul dupa care depuneti reclamatie la OPC.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Abuz societate bancara nutu_mutu nutu_mutu Buna seara. As dori sa-mi spuneti cum sa fac o plangere catre OPC , privind comisionul de risc , pe care-l percepe banca . Am facut notificare bancii , si ... (vezi toată discuția)
Comisioane banci iuvri iuvri Buna ziua! Intrebarea mea este legata de o problema intampinata cu o banca care se pretinde serioasa din Romania. Am deschis un cont curent la ei de din ... (vezi toată discuția)
Banca isi rezerva dreptul sa modifice dobanda catalinn008 catalinn008 Buna ziua, am o nelamurire referitoare la un credit contractat la OTP in 2006. Modul de calcul al dobanzii inscris in contract este LIBOR + 5,5%. LIBOR a ... (vezi toată discuția)