avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cetateni straini - in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cetateni straini - in strainatate

solicit punctul de vedere in ceea ce priveste infiintarea si autorizarea unui SRL avand ca obiect de activitate recrutare si plasare forta de munca EXCLUSIV CETATENI STRAINI SI EXCLUSIV IN STRAINATATE precum si orice alta informetie utila pentru desfasurarea unei asemenea activitati...inclusiv temeiul legal
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 11 Octombrie 2011
Activitatea de mediere a fortei de munca in strainatate este reglementata prin Legea nr. 156/2000 privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate, cu modificarile si completarile ulterioare si HG nr. 384/2001 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 156/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.

Acestea prevad ca pentru a desfasura aceasta activitate, agentii de ocupare a fortei de munca in strainatate trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa dispuna de spatiul si de dotarile necesare pentru buna desfasurare a activitatii;
b) sa aiba incadrat in munca personal cu experienta in domeniul fortei de munca;
c) au organizata o banca de date care sa cuprinda ofertele si solicitarile de locuri de munca in strainatate, informatii referitoare la conditiile de ocupare a acestora si la calificarile si aptitudinile solicitantilor aflati in evidenta lor;
d) au incheiat cu persoane juridice, persoane fizice si organizatii patronale din strainatate, dupa caz, contracte care contin oferte ferme de locuri de munca.
De asemenea, agentii de ocupare a fortei de munca au obligatia sa se inregistreze la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza isi au sediul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermediere persoane pentru lucru in strainatate felicia_margareta felicia_margareta Buna seara, As dori sa cunosc ce documente sunt necesare pentru a dezvolta activitatea de intermediere persoane pntru lucru in strainatate ca cetatean cu ... (vezi toată discuția)
Leasing de personal in strainatate?? Forumconsult Forumconsult Buna ziua, Suntem o firma de resurse umane si ne intereseaza daca putem face leasing de personal in strainatate si ce conditii ar trebui sa indeplinim pentru ... (vezi toată discuția)
Despre codul caen 7810 privind activitati de plasare a fortei de munca aquaterm aquaterm eu am societatea de citiva ani si mai exact din 2005 si acum citva timp am facut extindere la camera de comert si am bagat si codul 7810 si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)