avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum sa-mi recuperez masina??? Doresc un sfat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum sa-mi recuperez masina??? Doresc un sfat

Sunt angajata la o firma din Bucuresti. In anul 2009 am incheiat o conventie prin care am preluat masina luata de ei in leasing, platind jumate din rate urmand ca la sfarsitul leasingului masina sa ramana in proprietatea mea. Mi s-au oprit pe stat cele 24 de rate si chiar scrie ,,rata nr ...masina'' plus ceva din urma adica inca 12 rate desi despre aceastea nu s-a scris in conventie ci a fost asa la ,,mica intelegere verbala''. A trecut perioada de leasing si firma trebuia sa imi treaca masina pe numele meu ins arefuza gasind tot felul de motive cu care sa-mi ia ochii. Vreau sa intreb cum pot sa-mi recuperez masina? In cat timp? adica cate amanari ar putea avea un proces. Daca pe perioada cat ma judec cu ei, firma circula cu masina si mi-o deterioreaza? Am mai auzit varianta ca vor sa tina masina pt ca dupa 2 ani se prescrie acesta conventie si raman fara masina ca nu am ce s ale mai fac. Astept un sfat de la voi si poate si un avocat care sa ma reprezinate. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nedelcuc , utilizator 10:18, 12 Octombrie 2011
desi ati achitat banii, masina nu este a dvs deci nu aveti ce recupara. dvs ati platit masina unui posesor neproprietar in loc sa o achitati adevaratului proprietar.

cea mai sigura cale este sa chemati in judecata firma si sa va recuperati inapoi banii achitati pentru nerespectarea antecontractului de v/c (presupunind ca reusiti sa dovediti faptul ca plata ratelor reprezinain fapt pretul masinii platit in avans in baza unui antecontract v/c incheiat consensual, fara inscrisuri ad probationem).
Nu inteleg. De ce sa nu-mi recuperez masina? e simplu: firma a luat-o in leasing de la o alta firma. Eu am facut contract cu firma ca platesc masina, jumate si o folosesc pt serviciu si dupa expirarea perioadei de leasing masina intra in proprietatea mea. Firma nu avea cum sa vanda masina pana nu se termina leasingul
tocmai asta este - nefiind proprietara, platile pot fi considerate ca fiind facute in baza unui antecontract de v/c si nu a unui contract de v/c. pe cale de consecinta, proprietatea masinii nu se poate transfera de la firma a dvs decit daca a obtinut si proprietatea masinii de la firma de leasing.

in caz contrar, masina ramine in proprietatea firmei de leasing iar dvs aveti dreptul doar la recuperarea banilor.

daca firma a devenit proprietara masinii, atunci puteti merge in instanta sa solicitati pronuntarea unei decizii care sa transfere masina in patrimoniul dvs in baza pretului deja platit.
multumesc. Firma deja a trecut masina in proprietatea ei deci pot cere masina?Am auzit si varianta ca se poate prescrie acest contract, adica daca nu fac asta rapid, peste un an sau doi chiar daca solicit recuperarea masinii sau banilor, nu se mai poate face nimic. Exista asa ceva ?
Termenul de prescriptie este de 3 ani.

Alte discuții în legătură

Cedare leasing caprice caprice Buna ziua, am dorit sa fac o cedare de leasing,insa am ramas stupefiat sa constat cat costa contractul de cesiue emis de catre firma creditoare si anume 496 E. ... (vezi toată discuția)
Contract de leasing tampau gabriela tampau gabriela SC am avut contract de leasing cu PORSCHE LEASING IFN SA ,obiectul contractului autoturism VW GOLF . Au fost achitate 43 rate din cele 48 in suma de 14.640,06 ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina cu leasing neachitat de la persoana juridica AlIuru AlIuru Buna seara. Ma aflu in fata deciziei de a cumpara un autovehicul rulat, aflat in leasing. Scenariul este urmatorul: - pentru masina mai trebuiesc achitate ... (vezi toată discuția)