avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare masina cu leasing neachitat de la persoana ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare masina cu leasing neachitat de la persoana juridica

Buna seara.

Ma aflu in fata deciziei de a cumpara un autovehicul rulat, aflat in leasing. Scenariul este urmatorul:
- pentru masina mai trebuiesc achitate cateva rate catre firma de leasing
- masina este folosita in prezent de catre o alta firma (diferita de cea de leasing)
Propunerea administratorului firmei ce utilizeaza masina este urmatoarea:
- incheierea unui contract de vanzare-cumparare intre mine si firma ce utilizeaza masina
- o parte din banii achitati la semnarea contractului respectiv vor fi folositi pentru achitarea ratelor ramase din leasing, iar restul de bani vor intra in contul firmei ca si contravaloare a masinii
- intelegerea verbala, "pe incredere", ca in decurs de 30 zile de la semnarea contractului de V-C voi primi cartea masinii (ce urmeaza a fi obtinuta de la firma de leasing dupa ce vor fi achitate ratele ramase)

Intrebarile sunt urmatoarele:
- este sigur sa parafez intelegerea(dau banii, semnez contractul, iau masina pe loc, cartea masinii o primesc dupa 30 zile)?
- Sunt necesare/recomandate alte demersuri/contracte pentru a fi sigur impotriva unei tentative de frauda?
Cel mai recent răspuns: ghitaciobanu , utilizator 15:18, 16 Martie 2016
ar fi bine sa va interesati la societatea de leasing, in mod normal proprietar in acte este sc de leasing nu poate utilizatorul sa o instraineze. Aveti grija sa nu platiti mai mult decat ar face afacerea.!!
Cereti contractul de leasing, vedeti sa nu existe o valoare reziduala, intrati pe aegrm [ link extern ]
pentru a verifica masina precum si societatea vanzatoare, pe portalul instantelor sa nu existe o executare silita in curs (va treziti fara masina in fata blocului pt ca au venit recuperatorii dupa ea...)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2016
ghitaciobanu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

înmatriculare auto zoli1979 zoli1979 Am cumpărat de curând o masina care a fost achiziţionată de cel de la care am cumpătat-o in leasing,împreună cu alte câteva masini.La momentul ... (vezi toată discuția)
Masina luata in leasing lumifatu lumifatu buna ziua, mai am de plata doar taxa reziduala pt masina, la firma de leasing. masina este cumparata de firma in care lucreaza sotul meu, exista dovada ca ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina aflata in leasing zoltanhe zoltanhe Sunt o persoana fizica si doresc sa cumpar o masina care e in leasing pe firma. Daca mergem (eu si reprezentantul firmei) la firma de leasing si agreem sa ... (vezi toată discuția)