buna ziua,
mai am de plata doar taxa reziduala pt masina, la firma de leasing. masina este cumparata de firma in care lucreaza sotul meu, exista dovada ca sotul meu a platit toate ratele acestei masini printr-o intelegere scrisa, semnata, parafata de dir. general al firmei si sotul meu. acum insa celalalt dir. al firmei, ginerele celui general, nu mai vrea sa plateasca taxa reziduala iar cei de la leasing spun ca in aceasta situatie, se va rezilia contractul si se va ridica masina. fortat de acest dir., sotul meu a fost de acord cu doua rescadentari iar cei de la leasing au cerut conducerii firmei, 8 bilete la ordin.
eu stiu ca, daca masina nu mai este achitata, leasingul introduce biletele la ordin in care firma are cont deschis si ii pune poprire pe cont. intrebarea este: aceasta poprire se poate face fara hotarare judecatoreasca? daca acest dir., poate renunta de buna voie la masina platita de noi, prin neplata taxei reziduale? poate fi tras la raspundere? si cum?
Bo avalizat
liviu2011
Buna ziua , am si eu cateva nelamuriri in legatura cu niste bilete la ordin avalizate. Am o firma in care sunt asociat cu 50% , iar celalalt asociat are 50% si ... (vezi toată discuția)