avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intr-un litigiu de munca cererea reconventiala nu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intr-un litigiu de munca cererea reconventiala nu trebuia sa aibe timbru?

sunt in litigiu de munca cu angajatorul. am primit aceasta cerere reconventionala prin care mi se cer daune pentru defaimare banca. astazi la arhiva tribunalului am observat ca nu are timbru. In litigiu de munca nu se timbreaza cererea reconv.in functie de suma solicitata?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: iosif.kramar , utilizator 13:55, 12 Octombrie 2011
Cererea reconvenţională se taxează potrivit regulilor aplicabile cererii sau acţiunii principale (art.10 din Legea nr.146/1997).

Art. 270 C.mun. prevede ca, cauzele prevazute la art. 266 sunt scutite de taxa judiciara de timbru si de timbrul judiciar.

Coroborand cele doua articole rezulta ca , cecerea reconventionala in cazul litigiilor de munca nu se timbreaza.
Multumesc ! Chiar si atunci cand ei imi cer daune de peste 100 mii euro?
iosif.kramar a scris:

Multumesc ! Chiar si atunci cand ei imi cer daune de peste 100 mii euro?

Chiar si in acest caz ... insa nu cred ca instanta le va admite asa ceva...

Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa cerere de atragere a raspunderii patrimoniale a fostului salariat Gherasim Cosmina Gherasim Cosmina Buna ziua, Mi-ar putea spune cineva daca se plateste taxa pentru o cerere de angajare a raspunderii patrimoniale a salariatului. Daca da, aceasta se ... (vezi toată discuția)
Cererea de chemare in judecata, in cazul litigiilor de munca - se taxeaza sau nu ? si cu cat ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Astazi, toti colegii am hotarat sa cerem in instanta niste sporuri. Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns: - Cererea de chemare in judecata, in ... (vezi toată discuția)
Taxe judiciara de timbru bobogeta bobogeta Am un litigiu de munca - concediere disciplinara.Am solicitat la serviciul de arhiva a tribunalului ,o copie dupa decizia Curtii de Apel si mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)