avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Martor - plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Martor - plangere contraventionala

Buna ziua, Am fost martor intr-un proces de plangere contraventionala, proces care a fost pierdut pe motiv ca probele sunt neintemeiate.

Intrebarea mea este: ce se intampla cu marturia depusa de mine daca procesul a fost pierdut?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
qaz11, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:30, 19 Octombrie 2011
Tu de partea cui ai fost martor? Pt petent sau intimat?
In orice caz probele raman la dosar si atat, adica declaratia ta ramane la dosar ca martor.
Stimate domnule,

Nu se întâmplă nimic, dacă instanța a apreciat că mărturia dumneavoastră nu este întemeiată. Cu alte cuvinte, nu trebuie să vă faceți griji că s-ar putea sesiza cineva că ați fi *jurat strâmb*:) Pentru a fi tras la răspundere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă, este nevoie și de o plângere în acest sens. Din experiență, vă pot confirma faptul că nu se va sesiza nimeni din oficiu.

Toate bune!
Multumesc pentru raspuns
martor pt petent
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
qaz11, utilizator
IDinu a scris:

Stimate domnule,

Nu se întâmplă nimic, dacă instanţa a apreciat că mărturia dumneavoastră nu este întemeiată. Cu alte cuvinte, nu trebuie să vă faceţi griji că s-ar putea sesiza cineva că aţi fi *jurat strâmb*:) Pentru a fi tras la răspundere penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă, este nevoie şi de o plângere în acest sens. Din experienţă, vă pot confirma faptul că nu se va sesiza nimeni din oficiu.

Toate bune!

Ipotetic (pentru cunostintele mele), daca s-ar sesiza cineva si ar exista o plangere in acest sens care ar fi urmarile? Presupun ca o amenda (fiind vorba de o plangere contraventionala) ?

Alte discuții în legătură

Sperjur autosesizare? justice123 justice123 Instanta litigii de munca se autosesizeaza in cazul in care un sperjur este clar, demonstrabil? Ce se intampla in cazul in care niciuna din parti nu denunta ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru marturie mincinoasa ContSters75393 ContSters75393 Ce pedeapsa i se aplica unei persoane care ulterior se dovedeste ca a depus marturie mincinoasa?Va adresez aceasta intrebare pentru ca as vrea sa deschid ... (vezi toată discuția)
Martor de meserie barbie26 barbie26 sunt invinuit intr-un dosar penal si am aflat cu stupoare ca martorul partii vatamate a mai fost martor intr-un dosar penal al partii vatamate , pot sa fac ... (vezi toată discuția)