avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martor de meserie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martor de meserie

sunt invinuit intr-un dosar penal si am aflat cu stupoare ca martorul partii vatamate a mai fost martor intr-un dosar penal al partii vatamate , pot sa fac plangere impotriva ?
Cel mai recent răspuns: ContSters83761 , utilizator 22:42, 1 Septembrie 2010
Daca nu aveti dovezi ca a depus o marturie mincinoasa,nu aveti absolut nici o sansa.

andymaurul
legea nu interzice acest lucru, legea pedepseste numai marturia mincinoasa
avocat Cristina Popescu
Puteti depune plangere penala insa trebuie dovedit ca este vorba de o marturie mincinoasa ceea ce poate fi destul de complicat.

avocat Claudiu Lascoschi
nu este un motiv temeinic pt a face plangere.
Se poate discuta de marturie mincinoasa dupa ce aceasta a fost facuta in cadrul procesului penal ,sub juramant.Privind marturia mincinoasa este dificil de probat,insa instanta ,functie si de declaratiile altor martori si a probelor administrate,poate sau nu sa considere relevante declaratiile date.Daca convingerea intima a judecatorului nu este deplina ,acele incertitudini opereaza in favoarea dvs.Angajati un avocat specializat pe aceasta latura ,si nu ar fii rau sa dispuneti de inscrisuri privind activitatea martorului.Va doresc bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie politie. chris_d chris_d Buna ziua. Ce mi se poate intampla daca sesizez organele de urmarire penala in legatura cu faptul ca o declaratie a mea data la politie ar fi putut fi ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa intr-un caz de crima lifestolen_21 lifestolen_21 Buna dimineata! Am o mare nelamurire intr-un caz de crima,un baiat,impreuna cu fratele sau si inca un prieten au fost atacati de 7 indivizi,atacatorii find ... (vezi toată discuția)
Marturia-unica proba? ContSters156394 ContSters156394 Buna ziua. Marturia poate fi proba unica intr-un proces? Recent am auzit de un caz in care A l-a actionat in judecata pe B pentru distrugerea unui bun (anume ... (vezi toată discuția)