avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturie mincinoasa intr-un caz de crima
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturie mincinoasa intr-un caz de crima

Buna dimineata!
Am o mare nelamurire intr-un caz de crima,un baiat,impreuna cu fratele sau si inca un prieten au fost atacati de 7 indivizi,atacatorii find inarmati cu bite si alte lanturi,iar unu din ei cu un cutit,unul din baieti a fost injunghiat de citeva ori in umar si de 2 ori in inima,daupa care atacatorii au uracat intr-o masina si au fugit,fiind chemati la politii,au spus ca au fost doar 5 si nici unu din ei nu stie cine a folosit cutitul,declarind fiecare ca nu foloseste arma alba,unul dintre ei in interval de citeva zile si-a schimbat declaratia de 4 ori,pe acesta l-au si arestat,dupa alte citeva zile a fost arestat si cel care a infaptuit crima, fiind acuzat de omor calificat,ceilalti 5 au ramas in libertate,as dori va rog frumos daca se poate sa-mi spuneti,daca si acesti 5agresori ar putea fi condamnati,iar cel care este arestat pt schimbarea declaratiilor ce pedeapsa ar putea primi.
Astept raspunsul dvs.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:50, 5 Octombrie 2009
Fiti sigur ca si ceilalti isi vor primi pedeapsa, fiind doar o chestiune de timp, pana ce se vor strange suficiente dovezi impotriva lor si a se stabili care a fost rolul lor in cadrul activitatii infractionale.Am convingerea ca organele de cercetare lucreaza la acest caz, iar ramanerea celorlalti agresori in libertate este doar temporara. Asa ceva nu va ramane nepedepsit.Cutitasul in mod cert va primi o pedeapsa cu inchisoare de la 15 la 25 de ani , pentru omor calificat.
Cercetarea si urmarirea penala este in desfasurare. Normal ca fiecare participant va raspunde exact pentru faptele sale.
In functie de imprejurarile exacte ale omorului se va stabili participatia si vinovatia fiecarui participant ! Cu certitudine ca vor fi trasi toti la raspundere iar diferentierea pedepselor se va face in functie de implicarea fiecaruia la savarsirea faptei.Pana la definitivarea anchetei nimeni nu va poate spune cu siguranta ce pedepse se vor da si cui!
Buna dimineata din nou,
Nu,urmarirea penala s-a incheiat,dosarul a ajuns deja in instanta,tinind cont ca dma judecator le-a pus unele intrebari acestor 2,a deranjat(nu stiu sa spun pe cine)cert este ca judecarea dosarului se muta la bucuresti,ceilalti 5 au ramas in libertate inca,n-au primit nici macar o amenda#-o
Multumesc anticipat pt raspunsurile dvs!
:offtopic: , Ce legatura are marturia mincinoasa intr-un caz de crima cu Consilierii Juridici ?

Un avocat bun poate sa-i scape , pentru ca din ce ati relatat dumneavoastra , nu prea sunt probe suficiente .

Daca inculpatii au fost trimisi in judecata asta nu inseamna si ca o sa fie condamnati , pentru ca procurorul reprezinta acuzarea , avocatul apararea , iar judecatorul judeca !

Alte discuții în legătură

Martor - marturie mincinosa xuser xuser Pe scurt: vin 5 sa ma bata. Politia il prinde pe unul iar ala cheama ,sa zicem, pe 2 dintre complici ca martori (mincinosi evident). Daca din martori devin ... (vezi toată discuția)
Cercetare abuziva sau formalitati legale? Lucian_L Lucian_L Buna ziua Este legal sa fiu chemat in calitate de invinuit,pentru prezentarea materialului de urmarire penala,in cauza privind infractiunea de marturie ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ingeras_1013 ingeras_1013 Buna ziua, As dori sa stiu care este procedura pentru a face o plangere penala impotriva unui administrator de bloc si a unui martor mincinos care au ... (vezi toată discuția)