avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Marturia-unica proba?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Marturia-unica proba?

Buna ziua. Marturia poate fi proba unica intr-un proces? Recent am auzit de un caz in care A l-a actionat in judecata pe B pentru distrugerea unui bun (anume autoturismul), iar la proces s-a prezentat cu un martor fals, care a depus marturie ca a vazut scena in care B a lovit de cateva ori autoturismul. Instanta a decis ca B sa plateasca aproximativ 2000 EUR, nu stiu daca s-a mai aplicat vreo amenda, sau altceva. Este corect dpdv juridic?Multumesc
P.S: rog dezvoltati daca puteti cu exemple
Cel mai recent răspuns: ContSters156394 , utilizator 17:52, 10 Noiembrie 2010
Marturia , in principiu nu poate fi unica proba intr-un proces, aceasta urmand a fi coroborata si cu alte probe.
Insa nu este exclus ca instanta sa acorde martorului atata credibilitate incat pe baza marturiei lui sa dispuna solutia.
Ca idee, daca instanta simte ca martorul declara fals, ar trebui sa il cam trimita in fata procurorului.
cam putin pentru un probatoriu chiar daca era martor pe situatia de fapt . si nu a exercitat calea de atac?
Pentru a se stabili contravaloarea prejudiciului adus prin distrugere si a raparatiilor bunului distrus trebuia efectuata cel putin si o expertiza tehnica,iar audierea unui singur martor face ca probatoriul sa fie "destul de subtire"
Numai daca ne gandim si la principiul conform caruia:
"vox unus ,vox nullus"
Cu "vox unus ,vox nullus" a-ti pus punctul pe i .
Intradevar, masina era avariata si s-a efectuat o expertiza tehnica, prin care s-a putut stabili prejudiciul de aproximativ 2000EUR. Poate obiectul material (autoturismul avariat) sa mai reprezinta una din probe? Ma refer la autoturismul despre care s-a putut spune, in urma expertizei tehnice, ca nu este avariata ca urmare a unei coliziuni cu alt autoturism, ci prin lovirea de catre o persoana cu obiecte dure. Ce parere aveti?

Alte discuții în legătură

Instigare la furt si prejudiciu AlecsandraB AlecsandraB Buna ziua! Daca fratele meu este acuzat de instigare la furt pentru 3 fapte, prejudiciu fiind recuperat, care sunt conditiile in care ar putea scapa? Este ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza sa dau de marturie mincinoasa? valentina burnei valentina burnei mai multe persoane majoritatea neamuri au acuzat pe sotul meu ca a dat cu toporul in cap unui baiat,stiind de fapt ca ei spun numai minciuni fapt ce reiese si ... (vezi toată discuția)
Nevinovat (acuzat pentru declaratie mincinoasa) adrian marius adrian marius buna seara as vrea sa stiu si eu ce e cel mai bine de facut in cazul in care eu am fost martor la un accidend si am zis tot ce am vazut si zica sa ajuns la ... (vezi toată discuția)