avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Instigare la furt si prejudiciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Instigare la furt si prejudiciu

Buna ziua! Daca fratele meu este acuzat de instigare la furt pentru 3 fapte, prejudiciu fiind recuperat, care sunt conditiile in care ar putea scapa? Este arestat de 4 luni. Una dintre masini este evaluata la suma de 50.000 de euro, si am inteles ca din cauza acestei sume incadrarea este undeva la 10-20 de ani, ar putea scapa doar cu o suspendare ? Precizez ca are circumstante atenunate Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:35, 9 Februarie 2010
Depinde de probele existente la dosar! Daca invinuirea , respectiv inculparea (fiind deja arestat) se bazeaza numai pe declaratii de martori atunci , cu un avocat bun , are sanse sa scape. Depinde de foarte multi factori....nimeni nu va poate ajuta doar dandu-si cu parerea!B-)
Banuiesc ca dosarul este voluminos si sunt zeci de probe depuse la dosar . Deci o pronuntare fara a vedea dosarul nu inseamna decat o opinie fara fundament juridic!
Succes!
Ca si stimabilul ,d-n Mihai,cred ca situatia fratelui dvs.depinde de materialul probatoriu administrat in dosarul de urmarire penala.
Numai un avocat care analizeaza acest material probatoriu va poate da cele mai bune sfaturi si impreuna puteti stabili cea mai buna tactica pentru a-l ajuta pe fratele dvs
Domnule Mihai si R.Gabi, va multumesc frumos pentru raspuns si promtitudine! Inteleg ca acum depinde doar de abilitatile avocatului. Fratele meu a declarat si a recunoscut tot ce s-a intamplat, si ni s-a spus ca i s-au pus in fata niste probe video de la o benzinarie. Daca m-ati mai putea ajuta cu o intrebare va rog: In cazul in care masina reusim sa o evaluam sub suma de 50.000 de euro, exista posibilitatea ca incadrarea de 10-20 de ani sa se schimbe, astfel incat sa devina mai mica?! Va multumesc anticipat!
In cadrul probatoriilor solicitate de aparare pentru a se stabili prejudiciul real creat,trebuieste solicitata efectuarea unei expertize de evaluare a a autoturismelor furate,iar expertul tehnic(in situatia admiterii acestui probatoriu)va concluziona in raportul de expertiza asupra valorii.
Va sfatuiesc sa angajati un expert-parte care sa va ajute din punct de vedere tehnic la efectuarea unei astfel de expertize.
Expertiza se poate dispune de catre procuror sau de catre instanta,conform art.67 c.pr.pen.in situatia in care aceasta este concludenta in solutionarea cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica accident rutier valceanul valceanul Buna sera, In cazul unui accident rutier se face o expertiza tehnica pe care o studiez dupa realizarea ei. Dupa un timp aflu de la persoana care a intocmit ... (vezi toată discuția)
Pot face expertiza tehnica din nou? elmauss elmauss sunt foarte nemultumit de expertiza tehnica. au trecut 2 ani de cand a fost facuta. intre timp am trecut prin proces , apel, si acum urmeaza recursul. acum ... (vezi toată discuția)
Dreptul la un proces echitabil reflexleg reflexleg Vreau sa expun o situatie: Pe un calculator se efectueaza o perchezitie informatica datele colectate sunt trimise de catre parchet partii vatamate care le ... (vezi toată discuția)