sunt foarte nemultumit de expertiza tehnica. au trecut 2 ani de cand a fost facuta. intre timp am trecut prin proces , apel, si acum urmeaza recursul. acum daca tot urmeaza recursul asta pot sa fac o noua expertiza tehnica prin care sa pot dovedi ca nu am incalcat nici o lege privind circulatia pe un drum public? si sa primesc asfel permisul si sa scap si de cei 2 ani cu suspendare care mi s-au dat in momentul de fata. ce pot face acum la recurs pentru a ma apara. expertul care a facut expertiza ce sa zic , personal nu il consider demn de a fi expert tehnic, sa nu zic altfel. e paralel cu expertizele. si va spun sincer ca in momentul intrarii in depasire nu era linie continua sau interzis, si din raportul de expertiza facut de acest om nu reiese asa ceva ba din contra zice ca nu am observat semnu. atunci nu am avut bani de contraexpertiza dar acum as vrea sa fac o expertiza cu un om adevarat care stie meserie nu cu un papagal.
in concluzie sunt acuzat de vatamare corporala din culpa art.184 alin 2.4 si urmeaza faza de recurs cu respectivul vatamat care credeti-ma nu e asa de vatamat. vorbesc foarte sincer.am primit 2 ani suspendare si de platit deocamdata daune morale in valoare de 50.000 ron pentru care am facut recurs si de 2 luni nu mai primesc citatie,nu la luat nici un judecator in evidenta? sau din ce cauza nu am primit citatie?
Daca nu ati primit citatie pentru recurs, inseamna ca inca nu s-a stabilit primul termen. Puteti verifica pe site-ul www.just.ro, dupa numele dvs.
E mult mai greu sa solicitati o noua expertiza in aceasta faza a judecatii, dar puteti formula o asemenea cerere, daca ati formulat obiectiuni la prima, ati formulat apelul avand in vedere si aceste aspecte si ati scris si in recurs.
Cat priveste obligarea dvs. de a suporta sumele cu titlu de daune materiale si morale in favoarea partii vatamate, daca la data procuderii evenimentului nefericit, conduceati o masina asigurata RCA, ar fi trebuit introdusa in cauza si societatea de asigurare respectiva, intrucat, potrivit legii 136/1995 aceasta este obligata sa plateasca toate sumele care cad in sarcina dvs. depinde cine v-a ajutat in cele doua faze de judecata si daca v-a vorbit despre aceasta posibilitate.
Daca nu, va ramine varianta sa va adresati dupa terminarea intregului proces la Asigurator, sa solicitati achitarea sumelor si, in caz de refuz pe motiv ca nu a fost chemata in procesul penal, sa o actionati dvs. in judecata.
Pe acest aspect al problemei, aveti castig de cauza 100% ( doar sa aveti asigurare) asa ca puteti scapa macar de sumele pe care ar trebui sa le platiti partii vatamate.
Pentru ca sa se dispuna efectuarea unei noi expertize este necesar sa argumentati temeinic incorectitudinea concluziilor primei expertize. Din aceasta cauza va sfatuiesc sa luati legatura cu un expert tehnic (nu cu un "papagal") care sa va ajute in formularea argumentelor (din punct de vedere tehnic) pentru solicitarea unei noi expertize. In cazul dispunerii unei noi expertize ar fi bine sa va angajati un expert consilier. Aveti acest drept.
Succes!!!!!!!!!!!!!!
Expert consilier...
anniela
Partaj - faza expertize, partea adversa solicita un expert consilier, la termen, expertul desemnat de instanta motiveaza cererea de amanare prin faptul ca ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto
ujiman
Accident rutier cu victime.
M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala.
A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)