avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Motivare Recuzare expert proces Penal
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Motivare Recuzare expert proces Penal

Buna ziua,

In faza urmaririi penale intr-un proces cu un accident auto, respectiv vatamare corporala a fost numit un expert incompetent care ar putea afecta solutionarea cauzei. nu exista motive concrete de recuzare pe cod. ce s-ar putea invoca pentru a scapa de respectivul expert

va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:24, 5 Aprilie 2013
aveti dreptul sa formulati obiectiuni la raportul de expertiza tehnica auto judiciara, de preferat cu ajutorul unui expert-parte.
de asemenea aveti dreptul sa solicitati completarea raportului de expertiza cu alte obiective decat cele stabilite initial.

OG 2/2000 privind organizarea activităţii de expertiză tehnică judiciară şi extrajudiciară

Art. 18 - (1) Partea interesată are dreptul să solicite ca pe lângă expertul tehnic judiciar numit să mai participe la efectuarea expertizei, pe cheltuiala acesteia, şi un expert tehnic judiciar sau un specialist, nominalizat de aceasta şi încuviinţat de organul judiciar care a dispus efectuarea expertizei, în calitate de consilier al părţii, din categoria persoanelor prevăzute la art. 11 - 14.

(2) Expertul tehnic judiciar sau specialistul nominalizat de parte în condiţiile alin. (1) trebuie să deţină aceeaşi specializare cu cea a expertului tehnic judiciar numit de organul judiciar pentru efectuarea expertizei. Dacă acest lucru nu este posibil, se va avea în vedere ca specializarea expertului tehnic judiciar care participă la efectuarea expertizei în calitate de consilier al părţii să fie înrudită cu cea a expertului tehnic judiciar numit şi să aparţină aceluiaşi domeniu.
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2013
cyan, moderator
Daca nu exista motive de recuzare a expertului la numirea acestuia de catre instanta, acestea pot sa apara in timpul efectuarii expertizei si chiar dupa depunerea raportului de expertiza cu ocazia formularii obiectiunilor si raspunsului expertului la acestea. Chiar daca recuzarea expertului se face dupa depunerea raportului de expertiza, acesta din urma este nul.
serbanmoga a scris: "In faza urmaririi penale intr-un proces cu un accident auto, respectiv vatamare corporala a fost numit un expert incompetent care ar putea afecta solutionarea cauzei. Nu exista motive concrete de recuzare pe cod. Ce s-ar putea invoca pentru a scapa de respectivul expert ?"

Cine a stabilit incompetenta expertului ? Ce motive s-au putut mentiona in cazul expertului "declarat" incompetent, daca dvs. recunoasteti ca nu exista motive concrete de recuzare pe cod ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta expert judiciar Marius2211 Marius2211 Sunt reclamant într-un proces civil in urma unei inundații, unde a fost desemnat un expert pentru a soluționa doua obiective - primul fiind stabilirea ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara auto playerzero playerzero Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu vatamare corporala. Politia a dat un verdict la primele cercetari care spune ca persoana care m-a ... (vezi toată discuția)
Cerere de recuzare a expertului consilier medina medina Este admisibilă cererea de recuzare a expertului consilier pe motiv că şi-a spus părerea cu privire la obiectul cauzei, într-un alt dosar în care a avut ... (vezi toată discuția)