avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Cerere de recuzare a expertului consilier
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Cerere de recuzare a expertului consilier

Este admisibilă cererea de recuzare a expertului consilier pe motiv că şi-a spus părerea cu privire la obiectul cauzei, într-un alt dosar în care a avut calitatea de expert numit de către instanţă?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:40, 17 Mai 2012
Dosarul in care expertul in cauza a fost desemnat de catre instanta a fost solutionat? Daca nu, cereti recuzarea expertului in acel dosar existand suspiciuni de lipsa de obiectivitate avand in vedere ca a fost desemnat de catre parte intr-un alt dosar cu acelas obiect.
Intocmiti o nota scrisa catre instanta de judecata, pe care o inregistrati la arhiva tribunalului, in care mentionati suspiciunea dvs. in privinta expertului consilier.
Cum efectuarea expertizei in dosarul dvs. a fost incredintata de catre instanta altui expert tehnic, este posibil ca instanta sa nu dea curs cererii dvs., deoarece expertul consilier (cum il numiti dvs., dar de fapt daca a fost acceptat de catre instanta se numeste expert observator) poate viza sau nu oficial, raportul de expertiza tehnica intocmit de catre expertul titular nominalizat de catre instanta, iar in cazul in care expertul observator nu vizeaza raportul isi formuleaza in scris un punct de vedere documentat, care se depune la instanta o data cu raportul de expertiza tehnica judiciara.
Instanta analizeaza raportul de expertiza tehnica judiciara si punctul de vedere formulat in scris de catre expertul observator si tinand cont de toate documentele existente la dosarul cauzei, hotaraste.
Numindu-l expert consilier (mentiunea dvs.), banuiesc ca acesta a fost angajat de catre cealalta parte in proces sa-i dea acesteia sfaturi verbale, lucru care nu poate fi interzis de catre instanta. Oficial, sfaturile expertului "consilier" nu sunt comunicate instantei si nu sunt avute in vedere de catre instanta, cand da hotararea.
Daca este admis de catre instanta, expertul observator isi formuleaza un punct de vedere in scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara gresita - considerata gresita de catre una din partile in proces. proces_ro proces_ro In 2008 am solicitat un expert judiciar in constructii, care a efectuat practic doar niste calcule pe baza unor chitante colectate si predate de catre parati ... (vezi toată discuția)
Competenta expert judiciar Marius2211 Marius2211 Sunt reclamant într-un proces civil in urma unei inundații, unde a fost desemnat un expert pentru a soluționa doua obiective - primul fiind stabilirea ... (vezi toată discuția)
Semnatre expertiza - expert consilier SorinIo SorinIo Acum ceva timp am fost numit de instanta ca expert contabil intr-o cauza penala. Am facut lucrarea si acum trebuie sa o aduc la cunostinta expertilor ... (vezi toată discuția)