avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Expertiza tehnica accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Expertiza tehnica accident rutier

Buna sera,
In cazul unui accident rutier se face o expertiza tehnica pe care o studiez dupa realizarea ei. Dupa un timp aflu de la persoana care a intocmit aceasta analiza de anumite date, dar care nu se regaseau in dosarul aflat la politie cu toate ca acestea au fost trecute in analiza realizata de expertul tehnic.
Ce se poate face in acest caz ?
Va multumesc frumos pentru sfaturi!
Cel mai recent răspuns: Bogdanffm , utilizator 11:12, 23 Ianuarie 2024
Expertul tehnic scrie in raportul de expertiza constatarile sale ,atat din punct de vedere faptic ,dar mai ales tehnic,stabileste anumite legaturi de cauzalitate cu privire la producerea accidentului.
Daca datele despre care faceti vorbire sunt de natura de a va nemultumi sau de a va crea anumite suspiciuni,ar fi cel mai bine sa va angajati de pe lista exprtilor un expert consilier,care va va face "apararile "din punct de vedere tehnic si bineninteles va redacta depune obiectiuni la raportul de expertiza efectuat.
Cel mai bine ar fi sa va anjati un expert parte care sa va ajute in acest sens ,dar si un avocat care sa va apere in cercetare,care va colabora cu dvs.si exepertul in sensul aratat.
Exista si posibilitatea ca avocatul sa depuna obiectiuni,dar cel mai bine este astfel cum v-am descris mai sus.
Daca si dupa obiectiuni ,continutul raportului de expertiza si al obiectiunilor va nemultumesc puteti impreuna cu avocatuil si cu expertul parte sa solicitati efectuarea unei noi expertize de catre trei experti,situatie in care le puteti solicita acestora anumite obiective ce trebuiesc avute in vedere la elaborarea lucrarii.
Totul este la latitudinea dvs,dar mai ales la latitudinea pe care v-o permite "puterea financiara".
r.gabi multumesc pentru sfaturi.

Am pornit cu acest subiect pentru a afla care ar fi solutia optima in acest caz: raportul expertizei tehnice care se regaseste la politie se pare ca nu contine anumite date pe care expertul tehnic spune ca le-ar fi trecut in analiza, dar se pare ca pe drumul expert tehnic - politie au disparut anumite date.
Pe langa faptul de a cere o noua expertiza tehnica de la un alt expert la ce alte anumite aspecte si proceduri ar trebui sa fiu atent sau sa apelez ?
Se poate efectua un supliment de expertiza (care complineste mentiune celui de care amintiti ) sau o contraexpertiza , de catre un expert parte .
Pe langa suplimentul de expertiza / contraexpertiza de catre un expert parte (lucru care se va realiza) ce s-ar mai putea face ?
Eu cred in continuare,chiar daca revin asupra acestui lucru,in necesitatea apelarii la specialisti,unul juridic si altul tehnic,mai ales daca nu aveti calificarea profesionala pentru a va face singur apararile.
Eu cred in delimitarea competentelor si in competente,fara ca prin ceea ce scriu sa doresc sa va aduc vreo ofensa

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica elena.popa elena.popa ce mai putem face pentru a se face lumina intr-un dosar penal?In urma cu 11 luni baiatul in varsta de 20 de ani a murit intr-un accident de circulatie ,nu din ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza tehnica auto gstoian gstoian Buna seara! Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: O expertiza tehnica auto se mai poate ataca in instanta sau ramane definiotiva? Se mai ... (vezi toată discuția)