avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... raport de expertiza tehnica auto
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

raport de expertiza tehnica auto

Buna seara!
Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
O expertiza tehnica auto se mai poate ataca in instanta sau ramane definiotiva? Se mai poate face o contraexpertiza?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:46, 9 Noiembrie 2009
Efectuarea unei noi expertize are loc, conform Codului de Procedura Penala, art. 125 daca organul de urmarire penala sau instanta are indoieli cu privire la exactitatea concluziilor raportului de expertiza.
Deci, partile nu au dreptul sa ceara alta expertiza.
De asemenea nu se prevede nici o cale de atac, cum ar fi contestatia la expertiza.
Expertiza tehnica este o proba in dosar prin care se lamuresc unele aspecte tehnice ale cauzei (probabil un accident de circulatie in acest caz). Instanta, neavand cunostinte in specialitatea respectiva, apeleaza la experti autorizati.Instanta nu poate sa se pronunte asupra exactitatii concluziilor expertizei. In schimb, partea nemultumita de concluziile expertizei poate formula obiectiuni la respectivul raport de expertiza. De cand ma stiu expert tehnic (37 ani) marea majoritatea obiectiunilor se incheie cu un aliniat in care se solicita efectuarea unei contraexpertize. Deci, de cerut se poate cere efectuarea unei contraexpertize. Instanta poate admite sau nu aceasta cerere. Totul depinde de continutul obiectiunilor. Va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui alt expert tehnic.
Daca in acest topic concluzia expertizei se refera la art. 35 alin(1) din Codul Rutier (vezi un alt topic postat de Dvs.) solicitarea unei noi expertize este justificata si admisibila.
ing. Ioan Ciobanu - expert tehnic auto

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza auto andreya1202 andreya1202 buna ziua, referitor la reluarea expertizei auto, in cazul proceducerii unui accident, cat de mult poate schimba situatia? Mentionez ca sa facut expertiza ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza ContSters315143 ContSters315143 Am un raport de expertiza tehnica judiciara aprobata si semnata de trei experti-unul principal si doi alesi de parti. Una dintre parti a facut obiectiuni in ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara auto playerzero playerzero Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu vatamare corporala. Politia a dat un verdict la primele cercetari care spune ca persoana care m-a ... (vezi toată discuția)