avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza auto
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza auto

buna ziua,

referitor la reluarea expertizei auto, in cazul proceducerii unui accident, cat de mult poate schimba situatia? Mentionez ca sa facut expertiza in acest sens, viteza a iesit sub 50 km, lucru normal. Faptul ca se solicita sa se faca din nou expertiza, cat de mult poate schimba situatia? Bineinteles ma refer la o viteza mult mai mare, alte distante, etc.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:28, 12 Februarie 2016
In ce conditii se doreste o alta expertiza ? cine a dispus-o/solicitat-o ? E vorba despre o alta expertiza sau refacerea expertizei ?
partea vatamata solicita efectuarea expertizei, sau ma rog contraexpertiza, daca e acelasi lucru. Cei 2 experti tehnici ale ambelor parti au semnat acelasi raport de expertiza, au fost de accord cu rezultatul si felul in care a fost construita expertiza, Rezultatul probabil ca nu era pe masura asteptarilor partii vatamate. Este dreptul ei de a face aceasta contraexpertiza. Ideea e daca aceasta procedura de ia de la zero, in ce masura poate afecta prima expertiza? exista o marja de eroare?
Presupun ca este vorba de o expertiza tehnica judiciara in specialitatea auto dispusa de catre instanta de judecata/ procuror, in conditiile in care la expertiza a participat expertul desemnat si cate un expert parte solicitat de partile in dosar.
Pentru a se face contraexpetiza, partea care o solicita trebuie sa aiba argumente solide pentru ca instanta de judecata/ procurorul sa o aprobe, in conditiile in care prima expertiza a fost semnata inclusiv de catre expertii parte.
Chiar daca se va incuviinta contraexpertiza, fara a se prezenta la dosarul cauzei alte documente certe, este putin probabil sa se ajunga la alte concluzii de catre expertul/ expertii carora li s-a incredintat contraexpertiza.
da, este o expertiza tehnica judiciara auto, unde a fost desemnat un expert si cate unul pentru partile implicate. Am crezut ca daca se va face aceasta procedura, unde vor fi expuse obiectiuni cel mai probabil, prima expertiza deja facuta si semnata de experti nu va mai fi luata
in calcul.
Multumesc
Este dreptul partilor de a solicita e4fectuarea unei noi expertize (contraexpertiza). Necunoscand continutul dosarului este practic imposibil sa se aprecieze daca exista sau nu sanse de modificare a concluziilor expertizei initiale..
ing. Ioan Ciobanu
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2016
Ioan Ciobanu, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraexpertiza ContSters315143 ContSters315143 Am un raport de expertiza tehnica judiciara aprobata si semnata de trei experti-unul principal si doi alesi de parti. Una dintre parti a facut obiectiuni in ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Administrare expertiza tehnica auto Irina S. Irina S. Daca bunul mobil se afla in alt oras decat cel in care are loc cercetarea penala (parchetul dupa domiciliul suspectului) , se poate solicita ca expertiza ... (vezi toată discuția)