avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... OG.30/2011 privind completarea si modificarea codului ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

OG.30/2011 privind completarea si modificarea codului fiscal

Buna ziua,

Sunt IF din 2007 nu am platit CASS,CAS va rog sa-mi spuneti daca :

- ma incadrez in OG nr.30/2011

-si daca da in cazul in care voi achita datoria de baza pana la finele anului,pot beneficia de anulare sau ? % reducere din dobanda aferenta sumei datorata,penalitatile am inteles ca se sterg.



Multumesc frumos


Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 18:00, 12 Octombrie 2011
Ordinul 2604/2011 prevede:
ART. 1 (1) ,,Prezentul ordin se aplică pentru obligaţiile fiscale administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, precum şi pentru cele stabilite de alte direcţii de specialitate din cadrul Ministerului Finanţelor Publice şi transmise spre recuperare Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
(2) Facilităţile fiscale prevăzute la art. 2 se acordă de către următoarele structuri, denumite în continuare organe competente:
a) Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin organele fiscale competente subordonate, pentru obligaţiile fiscale administrate de aceasta, cu excepţia celor prevăzute la lit. b) şi c);
b) Autoritatea Naţională a Vămilor, prin organele sale subordonate, pentru obligaţiile fiscale administrate de aceasta;
c) direcţiile de specialitate din Ministerul Finanţelor Publice, pentru obligaţiile stabilite de acestea şi transmise spre recuperare Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
(3) Obligaţiile fiscale de a căror plată depinde acordarea facilităţii sunt cele administrate/stabilite de fiecare dintre organele prevăzute la alin. (2),,.
Ordinul precizeaza ca se aplica obligatiilor fiscale administarte de ANAF, in cazul CAS si CASS se administreaza de Casa de Pensii si Casa de Sanatate. Interesati-va la aceste 2 institutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og.30/2011 privind completarea si modificarea codului fiscal - se aplica si intreprinderii familiale? mymymymy mymymymy Buna ziua, Sunt IF (mag. alimentar in provincie com A..., zud. B...) din 2007 nu am platit CASS,CAS va rog sa-mi spuneti daca : - ma incadrez in OG ... (vezi toată discuția)
Este adevarat ca putem scapa de dobanzi ? majoritar majoritar Am citit pe forumul dv. ca guvernul pregateste o OG.prin care cei care au darile la zi pot scapa de dobanzi,ESTE ADEVARAT ? In speta eu am dobanzi mai mari ... (vezi toată discuția)
Datoriile la cnas eu12345 eu12345 Buna ziua! am de achitat, ca PFA, la CNAS contributie curenta, aferenta anului 2006, de 786 lei si dobanzi, majorari, penalitati de aproximativ 1500 lei, anii ... (vezi toată discuția)