Buna seara. Am primit de la Finante un plic ce contine decizia de impunere anuala pentru venitul realizat in 2010. In iulie 2011 am depus declaratia 200,in care m-a gasit cu un venit anual de 2007 lei pe 2010( in perioada oct 2009- feb 2010 am fost agent teren la RCS & RDS; banuiesc ca de acolo reiese venitul de 2007 ).
Acum va spun ce scrie pe decizie: venit net anual : 2007; (rd.13) impozit pe venitul-castigul net anual impozabil datorat : 321 lei ( 16%);....(rd.17) diferente de impozit anual de regularizat : 0 (zero).
Ce sa inteleg din asta ? Am ceva de plata sau nu?!
Da. Cei 321 lei de plata(datorati). Cand mergeti sa platiti in termenul de 60 de zile de la primirea instiintarii luati decizia primita cu dumneavostra sa o aratati la ghiseu.
In josul paginii scrie mai mic , cam asa:
"Diferenta de impozit stabilita in plus (rd. 17) in suma de 0 lei se plateste in termen de cel mult 60 de zile de la data comunicarii prezentei. Pentru impozitul neachitat pana la termenul precizat mai sus, se vor calcula dobanzi si penalitati de intarziere."........Asta nu zice ca de fapt nu trebuie sa platesc?
Aveti dreptate, nu este nimic de plata deoarece cei ce v-au platit au achitat integral impozitul, adica 16%.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Termen prescriptie
Spici07
Buna ziua
Va rog sa imi spuneti si mie daca nu este prescrisa fapta care o sa o relatez mai jos.
Mama mea a primit zilele trecute de la ANAF decizia de ... (vezi toată discuția)