avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nelamuriri legat de OUG 5/2011 si Legea 161/2011
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nelamuriri legat de OUG 5/2011 si Legea 161/2011

Din 1 noiembrie toti trebuie sa avem cauciucuri de iarna. Asta am inteles. Dar din diverse surse din media citesc ca ar trebui sa aiba profil de minim 5mm? De unde asta? Un cauciuc nou are atata, in Austria parca era 3mm.

Stie cineva unde scrie asa ceva in legea? Eu n-am gasit in ele nici macar o fraza legat de asta. Normele metodologice de aplicare nu le gasesc, dar din cate am inteles cei de la RAR o sa stea la panda sa verifice si adancimea profilului cauciucului.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:36, 13 Octombrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Bun, si pana la urma la noi ce scrie legea? Ca de facto asta e important. Oricum 1.6mm nu e 5mm cat e vehiculat in presa.
La noi din cate am si eu stiintase interzice sa mai folosim anvelope cu o uzura sub limita minima de 1,6 mm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzura minima anvelope sasugorj sasugorj Buna ziua.Un cunoscut a fost oprit de un agent sef de la un post local de politie,amendat si i s-a retinut cert de inmatriculare dupa ce agentul a masurat cu o ... (vezi toată discuția)
Anvelope de iarna adimiu adimiu rog sa imi spuneti daca conform prevederilor legale cauciucurile de iarna, m+s, sau tipurile acceptate trebuie sa aiba obligatoriu si alte caracteristici: ex. ... (vezi toată discuția)
Anvelopele din talon mihaifurdui mihaifurdui Buna ziua am in talon dimensiunea 185/55/R15 si as vrea sa stiu daca pot sa-i pun 195/50 R15, ca diametru sunt compatibile daar daca nu scrie in talon le pot ... (vezi toată discuția)