avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tevile din apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tevile din apartament

S-au schimbat tevile de agent termic de la subsol la etajul 4,cele vechi treceau prin apartamente,acum la fel dar cu o singura locatara de la etajul 1 care nu vrea ca tevile sa mai treaca pe la ea deoarece are centrala de apartament,si nu putem sa dam drumul la caldura din aceasta cauza pe tronsonul nostru(costul de ap.a fost aprox.1000,si cei cu centrala 500,pt.schimbarea tevilor),bani pe care locatara respectiva nu vrea sa o plateasca ......ce este de facut in acest caz.....(mentionez ca aceasta d-na detine functia de presedinte al acestui bloc)
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:28, 16 Octombrie 2011
Iata ce spune legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari la oblugatiile proprietarilor (fie ei si presedinti de asociatie):
Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.
..................
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.


Deci puteti sa va uniti toti proprietarii de pe tronsonul acela de apartamente si sa-i aratati doamnei presedinta ceea ce ar fi trebuit sa stie pana acum, aceste articole de lege.
Pe baza acestor articole va puteti indrepta impotriva ei in instanta, daca continua sa se opuna unui lucru firesc.
Daca vrea sa se separe de vecini si de bloc, atunci poate sa se duca sa stea singura in padure...
Din toate articolele extrase de d-na elga inteleg ca proprietatea comuna se refera la spatii dar nimic nu se refera la instalatiile de folosinta comuna. Legea mentioneaza ca proprietarii sunt obligati sa permita accesul pentru repararea instalatiilor dar nu am gasit nicaieri ceva referitor la montarea unei instalatii noi ( cum de altfel userul spune ca nu s-a putut termina pe tronsonul lui ). Asa ca d-na presedinta poate sa va dea la intors.:(
Dar inlocuirea ce e? Nu e atunci cand scoti ceva si bagi in acelasi loc altceva?
MDORY a scris:

S-au schimbat tevile de agent termic de la subsol la etajul 4,......
...(mentionez ca aceasta d-na detine functia de presedinte al acestui bloc)

O asemenea lucrare de reparatie, inlocuire a unei instalatii comune..., se face dupa discutarea acesteia, aprobarea intr-o sedinta de comitet. Ori acest comitet executiv este condus de presedinte si presedintele incheie si semneaza contractul incheiat cu firma ce realizeaza lucrarea. Presedintele aproba si semnaeaza situatia de repartizare a costurilor pentru fiecare apartament.
In cazul prezentat mai sus s-au petrecut lucrurile asa, conform legii sau lucrarea s-a efectuat la initiativa unor proprietari, fara a respecta pasii firesti ?
Ori presedintele a aprobat devizul, a incheiat contractul cu firma s.a.m.d., si-acum nu mai este de acord cu realizarea acestei lucrari!?
Se mai intampla ca un proprietar sa nu fie deacord cu modul dde rrealizare a unei lucrari, dar nu chiar presedintele care conduce activitatea respectiva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrari imbunatatire bloc asso asso Buna seara , va rog sa imi clarificati ce acte sunt necesare si care sunt pasii de urmat pentru intreprinderea lucrarilor de anvergura la un bloc. De ... (vezi toată discuția)
Strapungerea peretilor blocului. cine decide? Costica33 Costica33 Avem o oferta de la un furnizor care vrea sa instaleze la noi in bloc niste echipamente. In oferta lor tehnica spun ca vor strapunge peretii blocului intre ... (vezi toată discuția)
Plata caldura ivanvintilica ivanvintilica Locuiesc intr-un bloc racordat la incalzirea in sistem centralizat. Pe tronsonul unei scari in care am si eu apartamentul sunt singurul care am centrala ... (vezi toată discuția)