avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriptia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriptia

sint urmarit penal pentru retineri la sursa, fapta savirsita in ianuarie 2009. cind se prescrie?. multumesc
Cel mai recent răspuns: sam bam , utilizator 21:58, 14 Octombrie 2011
3-5 ani...trebuiesc vazute detaliile...
De ce sunteti urmarit mai exact?

Daca este evaziune fiscala, retinerea contributiilor si netransmiterea catre stat in termen de 30 de zile, prescriptia este de 5 ani la care se adauga perioada de pedeapsa.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
cred ca vorbeste de prescriptia raspunderii penale, si atunci este de 5 ani sau mai sigur prescriptia speciala(oricate intreruperi ale prescriptiei ar fi) este de 7 ani jumatate de la data ultimei fapte. Numai daca este vorba de evaziune fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere fapta penala piticutu3 piticutu3 as dori sa stiu in cat timp se prescre infractiunea de talharie si evaziune fiscala. Multumesc (vezi toată discuția)
De la ce moment curge termenul de prescriere a inselaciunii? catinf catinf Am aflat ca inselaciunea se prescrie la 5 ani, conform NCP. Am o plangere penala pentru inselaciune impotriva unei persoane, inregistrata in decembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Se poate muta dosarul penal la un alt parchet ? liviu01 liviu01 buna seara .........am o intrebare...se poate muta un dosar penal care este in curs de cercetare dintr-un judet in altul? ce demersuri trebuie sa fac? dupa ... (vezi toată discuția)