avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general diminuare sold cont 455
Discuție deschisă în Contabilitate în general

diminuare sold cont 455

Buna seara,

Spuneti-mi va rog ceposibilitati exista pentru a diminua soldul contlui 455, exceptand restituire credit. Ma gandesc daca s-ar putea sa se vanda persoanei ce a creditat firma masini sau cladiri apartinand societatii.
Administratorul, acesta a creditat firma, nu doreste inapoierea sumei , ci doar diminuarea soldului pentru a nu fi probleme la un eventual control.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 00:42, 16 Octombrie 2011
Buna seara,

Daca momentan nu doreste restituirea banilor, nu se leaga nimeni la un control de suma din cont 455 daca exista documente justificative, adica contracte de creditare(imprumut) societate, chitante sau extrase de cont care sa ateste acest lucru.
Da, se poate diminua soldul in cazul in care societatea vinde din active, dar oare exista interes ca ceea ce face parte din capital sa fie diminuat? Intreb si eu. ;)
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

administratorul cred (de fapt sunt sigur) ca vrea sa le ia (masinile si cladirile) "pe nimic" in contul datoriei.

neaparat raport evaluare cu expert evaluator si acordul celorlalti asociati (in aga) daca vrea asa ceva.

Pentru a va reduce sau chiar elimina in totalitate soldul puteti majora capitalul social din contul 455 pentru care aveti nevoie de urmatoarele acte:
1. Hotarire/act aditional de majorare;
2. Raport de expertiza intocmit de catre un expert contabil;
3. Ultima balanta;
4. Nota contabila majorare.

Se depun actele la ORC.
Va multumesc mult tuturor!
Admnistratorul nu doreste majorarea capitalului social.
Suma este importanta, adica 11 miliarde.
Spuneti-mi va rog cum ar trebui sa inregistrez in contabilitate vanzrile de masini si cladiri. Sa inteleg ca nu voi folosi contul de venituri?
Exista un singur asociat si ma intreb daca mai trebuie hotarare AGA.
Bineinteles ca se folosesc conturile de venituri.

Vanzarea propriu zisa:
4111 = 7583 cu valoarea facturata

Si compensarea:
4551 = 4111

Alte discuții în legătură

Inreg.contabile ptr.imprumut Vilcu Gina Vilcu Gina buna ziua, va rog sa ma invete cineva: administratorul societatii a incheiat un contact de imprumut catre firma pe care o administreaza in suma de 90000 lei, ... (vezi toată discuția)
Balanta su sold 0 la o firma radiata ciobanc ciobanc societatea a fost suspendata la 01 iunie 2009; de 3 luni ma chinui sa o radiez ;mi se cere balanta cu sold 0??? ce fac cu capitalul social (101) cu 117??,dar ... (vezi toată discuția)
Transformare imprumuturi asociati Cazacu Andra Cazacu Andra Buna ziua, As vrea un sfat cu privire la urmatoarele: Se doreste imbunatatirea situatiei patrimoniale a societatii printr-una dintre urmatoarele ... (vezi toată discuția)