avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita si indemnizatie copil
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita si indemnizatie copil

Buna ziua,

In urma imposibilitatii achitarii ratelor la un credit de nevoi personale, am primit de la un executor judecatoresc o notificare de executare silita prin care mi se comunica poprirea pe contul asociat cardului. Actualmente, singurele venituri sunt legate de alocatie copii si indemnizatie crestele copil, fiind in concediu de maternitate.

Va rog sa-mi spuneti daca se poate pune poprire pe aceste sume, ele fiind dreptul copiilor si nu venituri personale, daca da in ce cuantum, care este temeiul sau procedura deoarece de la Agentie pentru Prestatii Sociale mi s-a spus ca nu au dreptul, dar de la banca mi s-a spus ca se poate pune poprirea.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 16:18, 15 Octombrie 2011
1. daca sunteti beneficiara in baza OUG nr.148/2005
Art. 15. - Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu.

sau
2. daca sunteti benficiara in baza OUG nr.111/2010
Art. 20 (1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu.

Prin urmare, indemnizatia pentru CCC nu poate fi supusa executarii silite ...
Timp in care beneficiati de indemnizatie nu poatesa va puna poprire, dupa aceasta perioada da.
Daca poprirea a fost deja infiintata este necesar sa formulati in instanta contestatie la executare in care sa invocati imposibilitatea instituirii popririi asupra veniturilor reprezentand indemnizatie crestere copil si sa solicitati anularea formelor de executare silita realizate in dosarul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pune poprire pe indemnizatia pentru ccc? MariusLo MariusLo as vrea sa stiu daca se poate pune poprire pe indemnizatia de cresterea copilului , va multumesc (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie lavinia_serban lavinia_serban Acum doi am facut un credit la Cetelem, iar in ultima periaoda, mai bine de 4-5 luni nu am platit ratele, si m-am trezit ca mi s-a pus poprire pe contul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! Știu ca pana acum nu se punea poprire pe indemnizație ... ANAMARIAC22 ANAMARIAC22 Bună ziua! Știu ca pana acum nu se punea poprire pe indemnizație de creștere copil. Am citit undeva ca s-a modificat legea și ca acum se poate pune ... (vezi toată discuția)