enticing a scris:
Seful serviciului doreste tranferarea tuturor angajatilor din acel departament care se desfiinteaza la o alta firma externa, si chiar impunerea unui anumit salariu.
Nu e sigur ca ceea ce doreste seful sau ce afirma se va concretiza intro realitate viitoare.
Se poate stipula acest lucru in contractul dintre cele 2 firme sau firma respectiva poate angaja pe orice, oricand, oricum ?
Odata externalizat serviciu, firma care desfiinteaza departamentul , face un contract poate ca cu firma unde doreste seful actual sa va mutati cu totii , poate cu alta firma, si plateste serviciu fara sa fie interesat de cei care il presteaza ci numai de rezultatele lor.
.. insa as vrea sa stiu concret daca ii poate lua pe toti constransi de un contract.
Daca firma are de gand sa cesioneaze actiuni si servicii catre firma de prestari servicii, angajatii actuali ai departamentului devin angajati ai firmei de prestari servicii. Odata operatia efectuata cu siguranta se va trece la reorganizari si unii dintre dvs. se vor "trezi pe dinafara".
Cam asta ar fi singura protectie din partea sefilor mai mici ...?
Dupa parerea mea, da.
Domnule Ciobotaru, imi puteti spune concret legea si art. in care se face referire la acel salariu suplimentar pe o luna ?
Salariatul are dreptul al
un salariu compensatoriu, pe langa platile la zi conform Constractului Colectiv de Munca la nivel national.
Asta este singura plata compensatorie ?
Da.
Din pacate, contractul colectiv de munca al unitatii nu prevede nici un aspect in acest sens. ?
Unele contracte colective la la nivel de ramura sau de unitate pot prevedea dispozitii in raport cu CCMNN si mai favorabile salariatului. Dar dupa cum afirmati nu e cazul. Poate gasiti in contractul colectiv de munca la nivel de ramura ceva mai favorabil.