avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lege asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lege asociatie proprietari

Am o problema specifica, din pacate, spiritului civic al romanilor...De doua luni de yile, tavanul meu din baie e mereu ud - ba si picura din tavan...am adus specialisti si mi-au spus ca e clar o problema la vecinul de deasupra : sifonul sau lipsa unei izolatii perfecte. Problema e ca vecinul asculta plangerile male, dar nu ia o masura...Ba, in continuare foloseste apa in acelasi mod neglijent fara sa ii pese ca mie imi ploua in baie. As dori, daca stie cineva, sa imi spuna care e traseul legal ca sa il fac sa isi repare ce are defect. Am citit legea, insa nu e clar ce trebuie sa fac....A, uitam ce e important. Eu sunt o femeie singura, ceea ce ii face pe acesti vecini ai mei sa fie mai nepasatori. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:32, 16 Octombrie 2011
Daca aveati asigurare, era mai simplu, apelati la asigurator si el s-ar fi descurcat cu vecinul neglijent.
Altfel nu aveti decat calea instantei deoarece este o problema intre vecini.
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari prevede:
Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
.....................
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.

Deci il dati in judecata pe baza acestor articole din lege si pe baza marturiilor unor persoane.

Rugati presedintele asociatiei sa stea de vorba cu el si poate totusi il determina, pe langa discutia cu dv., sa-si repare instalatia, dar nimeni nu va poate rezolva problema decat fie cu vorba buna, fie in instanta.
Multumesc. Mi-era teama de acest raspuns. As fi vrut sa nu se ajunga in instanta.
Din pacate este o situatie pe care nu o pot rezolva decat vecinii intre ei. Nici presedintele, nici comitetul, cu atat mai putin administratorul, nu pot arbitra in aceste conflicte.
In lege nu sunt asemenea atributii.

Ei se implica numai in cazul proprietatii comune.
~ Conținut șters la cerere ~
in asociatia noastra eu actionez astfel:
fac fotografii de unde reiese defectiunea, fac un afis comunicand a este o avarie in imobilui x, iar pentru limitarea distrugerilor provocate din ap y suntem nevoiti sa oprim alimentarea cu apa pana la remedierea defectiunii
sa vedeti ce sar vecinii cu gura pe cel ce are defectiunea!!!:tomato:

reclamati in scris la presedinte si solicitati inchiderea coloanei, sa vedeti ce va iesi...

Alte discuții în legătură

Defectiuni alexpato1 alexpato1 am o problema cu vecinul de sus eu stau la parter.scurgerea lui din baie de la chiuveta si vana trece pe la mine pri apartament sus pe langa tavan si de cate ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)
Inundatie baie apartament LARRY32 LARRY32 Buna ziua! Va rog sa-mi dati un sfat urgent!!! Anul trecut prin noiembrie-decembrie vecina de la apartamentul de sub mine a venit spunandu-mi ca am ... (vezi toată discuția)