avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... durata indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

durata indemnizatie somaj

buna, vreau sa va rog sa imi raspundeti la o problema: am 2 ani vechime in munca si sunt momentan in somaj.
Pe ce perioada mi se acorda indemnizatia: 6 luni sau 1 an?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:40, 16 Septembrie 2008
Indemnizatia de somaj se acorda somerilor pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

Dvs veti primi indemnizatia de somaj pe o perioada de 9 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj babirusa babirusa am 62 de ani , 36,5 ani vechime si risc sa intru in somaj as vrea sa stiu cat timp pot lua indemnizatia de somaj si cam cat este ca valoare:O (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? alina84mrc alina84mrc buna ziua! imi puteti spune daca o pers de 54 de ani,a lucrat fix 12 luni poate beneficia de somaj? pe ce perioada si daca in timpul somajului ii merge ... (vezi toată discuția)
Somaj - perioada de acordare valy_ungur valy_ungur Buna seara, Ma incadrez intre 5 - 15 ani vechime in munca. Cat timp primesc somaj? 1 an sau o jumatate de an? Ce suma primesc? (1000 lei - salariul ... (vezi toată discuția)