avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ordinul anrsc 343 din 2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ordinul anrsc 343 din 2010

Acesta se aplica si pentru sezonul 2011-2012? Ce se poate intampla daca nu este respectat?
Cel mai recent răspuns: danielgiurgiului , utilizator 15:41, 17 Octombrie 2011
La ce anume va referiti cand spuneti ca nu ar fi respectat?
Este specificat ca pentru blocurile care nu au calculate pierderile de caldura la tevile din subsoluri -parti comune- din totalul facturii de caldura se scade un procent de 30%, respectiv 50% in functie de luna, care se calculeaza pe modelul cota indiviza iar restul facturii in functie de repartitoarele de caldura aflate in apartament.
Bun, haideti sa precizez urmatoarele:
- Ordinul 343 aproba Normele de repartizare a caldurii si apei calde in condominiile contorizate, mai simplu spus, si.... la art.2 prevede numai pentru iarna 2010 - 2011 acea derogare in sensul ca partile comune vor fi considerate din oficiu 30%, respectiv 50% din factura in acele condominii care nu si-au realizat inventarierea sistemul de incalzire. Aceste parti comune nu inseamna "pierderi" de caldura, ci caldura din spatiile comune si caldura de la tevile verticala. Caldura nu se "pierde" in condominiu, ci se incalzesc niste spatii, individuale (tevile verticale) si comune (calorifere, tevi verticale, pe holuri, uscatorii etc.) aflate in orice loc din condominiu care nu este spatiu individual.

Daca asociatiile nu si-au facut aceasta inventariere, ceea ce nu ar fi corect, probabil se va merge pe acelasi 30%, respectiv 50%, situatie deloc avantajoasa pentru locatarii contorizati.

Multumesc, am intrebat si radetul iar ei au spus ca a fost aplicabil doar anul trecut, deoarece exista discutii majore in bloc cu utilizatorii de centrale de apartament si am vrut sa am raspunsul care sa fie cu suport legal pentru a nu se ajunge la alte probleme. Eu reprezint asociatia si am tot incercat sa vad ce valoare are acest ordin , daca poate fi utilzat ca si suport legal intr-o eventuala confruntare cu posesorii de centrale care au sesizat primaria ca fiind un abuz utilizarea acestui procent . Noi am preluat recent asociatia si nu am avut timpul necesar sa montam la subsol acele ceasuri cu care sa pot calcula caldura din subsol.Multumesc inca o data.
Stati putin, ca nu inteleg ce spuneti.
Aveti contor de bransament?
Sunteti contorizati pe scara, in bloc, la nivel de apartament, cu repartitoare?
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Plata caldurii la comun marinica71 marinica71 as dori sa stiu daca legea in care si locatarii cu centrale termice de apartament mai platesc o cota parte la sistemul centralizat mai e valabila.am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Calculul tevilor de caldura neagu laura neagu laura as dori sa aflu cum se calculeaza caldura degajata de tevile din apartamentele celor care au centrala proprie si cine are obligatia masuratorilor tevilor ... (vezi toată discuția)
Cota de 30% sau 50% pentru apartamentele cu centrale... Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Am inteles ca in conformitate cu Ordinlu 343/2010, apartamentele cu centrala vor plati 30% cu derograe sau 50% din factura de energie termica. Exista vreo ... (vezi toată discuția)