avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajat cu 2 ore la 2 firme
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajat cu 2 ore la 2 firme

Buna ziua,

Am urmatoarea problema: am o angajata cu 2 ore care este angajata si in invatamant cu contract de munca de 8 ore care este insarcinata si care de la 1.09 este in concediu prenatal.Trebuie sa imi aduca si mie concediul medical la firma unde este angajata cu 2 ore sau numai acolo unde e angajata cu norma intreaga?Eu trebuie sa anunt casa de sanatate ca este in concediu medical?Cum se procedeaza in acest sens?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 11:48, 18 Octombrie 2011
Da. Trebuie sa va aduca o copie legalizata de pe concediul medical iar dvs. sunteti obligat sa-i platiti corespunzator veniturilor obtinute anterior.

Fara acest concediu medical dvs. cum ati fi pontat-o? Absenta nemotivat?

Banii pe care i-ati dat pe concediul medical ii recuperati de la Casa de Sanatate ca si in cazul unui salariat cu norma intreaga.
elkecri a scris:

Buna ziua,

Am urmatoarea problema: am o angajata cu 2 ore care este angajata si in invatamant cu contract de munca de 8 ore care este insarcinata si care de la 1.09 este in concediu prenatal.Trebuie sa imi aduca si mie concediul medical la firma unde este angajata cu 2 ore sau numai acolo unde e angajata cu norma intreaga?Eu trebuie sa anunt casa de sanatate ca este in concediu medical?Cum se procedeaza in acest sens?

Speta este reglementata de prevederile Ordin 430/ 470/2010,pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 60/32/2006.:

23. Articolul 72 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“Art. 72
(1) Pentru persoana care se afla in doua sau mai multe situatii dintre cele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform acestei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. In aceasta situatie primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalti angajator/angajatori se prezinta cele doua exemplare in copii certificate de catre medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va inscrie «Conform cu originalul» si se va aplica stampila unitatii, parafa si semnatura medicului prescriptor, precum si, dupa caz, parafa si semnatura medicului sef de sectie, in cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii platitori au obligatia respectarii prevederilor art. 1.”

..............

25. Articolul 81 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“Art. 81

6) Angajatorii au obligatia sa transmita casei de asigurari sociale de sanatate, in termen de maximum 6 zile de la data la care au fost instiintati cu privire la aparitia starii de incapacitate temporara de munca, lista persoanelor angajate aflate in incapacitate temporara de munca, precum si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta si declaratia prevazuta la alin (2), daca au solicitat-o.

Concluzie,chiar daca angajata are cumul .cu doar 2 ore,cm(maternitate)i se va plati in aceleasi conditii ca oricarui angajat din unitatea dvs.Obligatiile dvs. fata de casa,in calitate de platitor de cm sunt de asemenea aceleasi .
Buna ziua,

Ce risc daca nu am transmis casei de sanatate ca angajata este in concediu medical?Daca nu am copie pe care sa fie certificat ''conform cu originalul ce pot sa fac?
Multumesc
Rugati angajata sa se prezinte la angajatorul unde a depus cm in original pt. a solicita cele doua exemplare depuse,dupa care sa faca copii ale acestora si sa mearga cu ele la medicul prescriptor,care va face mentiunea «conform cu originalul» si va aplica stampila unitatii, parafa si semnatura ,apoi va aduce copiile certificate la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am concediu medical, la care unitate il prezint? MOCANU DOINA MOCANU DOINA Buna ziua. In cazul in care, sunt angajata la doua firme si am concediu medical (cumul de functii) conf. Art. 35 din CM cum se procedeaza? La o societate ... (vezi toată discuția)
Concediu medical levantica levantica Buna ziua, o persoana care are concediu medical la o societate cu 8 ore si la alte doua societati cu 2 ore, are si concediu medical , cum trebuie sa procedeze ... (vezi toată discuția)
Acte necesare si calcul concediu medical la a doua firma CECILIA ENACHE CECILIA ENACHE Buna ziua, Am o angajata cu timp partial, 6 ore si noi suntem firma a doua. Va rog sa-mi spuneti care sunt ultimele proceduri si reglementari in aceasta ... (vezi toată discuția)