avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin urgent
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin urgent

Buna ziua,

Stau in Targu Mures, si mi se expire cartea de identitate in cateva zile, o conustina mia zis ca tre sa ma duc la sediul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş si am 3 nelamuriri.

1.) Locuiesc in casa buniciilor, deci ei sunt proprietarii, din cate am inteles trebuie sa vine bunicul cu mine, sa semneze ca ma ia in "spatiu". Bunicul trebuie sa aduca ceva acte ( ex: extras de carte funciara, casa nu are contract vanzare/cumparare bunicii au construit casa mai bine de 30 de ani, ei sunt unicii proprietari ) sau ajunge C.I.-ul lui personal?

2.) Am nevoie de C.I. urgent ( trebuie sa plec din tara peste 5-6 zile ). Am citit undeva ca se elibereaza de urgenta in 1-2 zile daca platesti o taxa de 100 RON, este adevarat? Daca nu care este demersul pentru a fii eliberat in regim de urgenta?

3.) Cam de o luna am primit o amenda pentru traversare neregulamentara pe drum. Nam avut bani la momentul respectiv sa achit amenda, si nuemi peste cateva zile voi putea achita, intrebarea mea este ca mi se poate refuza eliberarea C.I.-ului pana achit amenda respectiva?

Multumesc in avans pentru raspuns/uri.
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 19:54, 17 Octombrie 2011
amenda nu are nicio legatura cu c.i.ul
bunicul trebuie sa se prezinte la ghiseul la care depuneti actele pt. a semna declaratia dar trebuie sa prezinte si actul de proprietate , nu este suficient c.i.ul sau
Multumesc pentru rapunsuri. In legatura cu situatii de URGENTA stiti cumva detalii?
eu nu stiu dar intrabati miine dimineata la evidenta pop. de care apartineti, sunati si la telefon, exista o directie speciala si in cadrul primariei, intrebati si acolo
Nu exista ''taxa de urgenta'' in cazul cartilor de identitate pentru ca nu se elibereaza in regim de urgenta.

Bunicul va trebui sa ceara un extras de carte funciara, a carui obtinere va dura probabil cel putin 2 zile :(

Incercati sa va faceti un pasaport in regim de urgenta, care se elibereaza in 2 ore si costa 214 lei cu tot cu taxa de urgenta, in schimb are valabilitate doar 1 an.

De asemenea, ca sa fiti in legalitate si cu cartea de identitate, ar fi bine sa scoata bunicul extras de carte funciara, astfel puteti merge sa depuneti si actele pentru CI.

Faceti o procura notariala cu pasaportul nou prin care imputerniciti pe cineva sa va ridice cartea de identitate. Ulterior v-o poate trimite acolo unde veti fi plecat.

Poate pare complicat, insa nu este :)
Inca o intrebare as avea, pasaportul respectiv inlocuieste roul buletinului si in alte cazuri? De exemplu sa scot bani la banca?

Alte discuții în legătură

Acte necesare eliberare extras de carte funciara de informare Tutzu Tutzu Doresc sa cumpar un apartament iar pentru a verifica care este totul ok am inteles ca trebuie sa scot inainte un extras de carte funciara de ... (vezi toată discuția)
Buletin!- termen preschimbare Andii Andii Buna ziua,as vrea sa ma ajutati daca se poate! Pe data de 23 noiembrie implinesc varsta de 18 ani Si as vrea ca in aceiasi zi sa plec As putea face sau ` ... (vezi toată discuția)
Pasaport/buletin raduaw raduaw Buna,momentan am PASAPORT cu domiciliul in GERMANIA,buletinul am renuntat la el cand mi-am facut acest Pasaport cu o hartie de la primarie din Germania ca am ... (vezi toată discuția)