avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drepturi pt un bolnav de cancer
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drepturi pt un bolnav de cancer

Buna ziua!

As ruga sa ma invete cineva ce drepturi are un bolnav de cancer si unde trebuie sa ma adresez pentru a le obtine.
Pe scurt: mama mea, 63 de ani, fost profesor=>pensie rusinos de mica, metastaza descoperita in mai, ultimele luni numai prin spitale.Ce-i drept, medicamentele pt chimioterapie sunt gratuite, insa niciodata nu i le gasesc pe toate la farmaciile spitalelor si trebuie sa i le cumpar din oras, platite. Orice ajutor financiar din partea statului ar fi binevenit, orice scutire ar insemna ceva.
Va rog indrumati-ma ca nu stiu de unde sa incep.
Si va mai rog sa ma iertati daca am postat unde nu trebuia, sunt prima oara pe acest forum.
Mii de multumiri!
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 23:56, 16 Octombrie 2011
tinand cont ca este vorba de metastaze, e posibil sa se incadreze in grad de handicap.
mergeti la primaria sau la directia generala de asistenta sociala si protectia copilului (dgaspc) unde aveti domiciliul, cereti sa vi se dea cererea tip si scrisoarea medicala tip. dupa ce medicul de familie completeaza scrisoarea medicala, depuneti dumneavoastra sau mama dvs, la primarie sau la dgaspc: cererea, scrisoarea, copie BI/CI mamei, actele medicale de la medicii specialisti (incepand cu debutul bolii), stare prezenta de la medicul spacialist, talon de pensie (e posibil sa i se mai ceara si alte acte, dar acestea sunt principalele). i se va face o ancheta sociala si va fi programata la evaluare.
nu stiu daca va fi sau nu incadrata in grad de handicap dar macar incercati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de handicap marianz marianz Am rugamintea sa-mi comunicati cine hotaraste incadrarea ca grad de handicap dupa intocmirea dosarului medical si unde incepe intocmirea acestui dosar?La ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap valentin2487 valentin2487 bunicul meu are 70 de ani. a facut o operatie prin care i s-a extirpat un plaman in urma cu 5 ani. as dori sa aflu daca ar putea obtine o indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala (cancer) slytuta slytuta Am si eu o problema cu tatal meu. a fost diacnosticat cu cancer in gat limba si bolta palatina. conform calculelor de pe cartea de munca are o vechime de ... (vezi toată discuția)