avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajati cu sute de absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajati cu sute de absente nemotivate

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
De 3 ani 5 angajati nu au mai venit la serviciu; nu s-a efectuat procedura de cercetare disciplinara; pe state figureaza cu absente nemotivate. Ce trebuie sa fac acum?
1. este obligatorie convocarea si procedura cercetarii prealabile desfacerii contractului?
2.se poate desface pur si simplu contractul pe baza unui raport intern de constatare a nr mare de absente nemotivate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: pati , utilizator 00:29, 19 Octombrie 2011
trebuie efectuata cercetarea disciplinara prealabila, altfel masura desfacerii contractului de munca va fi lovita de nulitate
In vederea efectuarii cercetarii disciplinare convocati salariati prin scrisoare recomandata. Daca nu se prezinta cu atat mai bine, procedati la desfacerea contractelor. Daca se prezinta ascultati argumentele lor in aparare si in final decideti ce masura aplicati, poate fi inclusiv desfacerea contractelor.
Un lucru este de neinteles: cum este posibil sa treaca atata timp fara a se dispune o masura?
Va multumesc pt lamuriri. Cei care se ocupa de salariati(caci nu exista un depart de HR) au preferat sa nu le inchida cartile de munca pt ca nu au venit sa anunte plecarea lor de la firma, nu si-au facut fisele de lichidare si, in concluzie nu au finalizat procesul de inchidere al contractului individual de munca cum era normal.(cerere demisie sau acordul partilor, fisa lichidare semnata sa)
Nu mai are nicio relevanta cercetarea disciplinara in prezent ... exista un termen de decadere care a expirat ... art.252 alin.1 C.mun. prevede ca, angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Au trecut 3 ani , cum se mai poate face o cerceare disciplinara care va avea ca efect o concediere lovita de nulitate ... ?
Se pare ca angajatorul acum a luat la cunostinta, nu credeti?

Alte discuții în legătură

Sanctionare salariat pentru absentare nemotivata dupa perioada de 30 zile floricris1 floricris1 Buna ziua, In cazul in care nu am sanctionat salariatul pentru neprezentarea la locul de munca in termenul de 30 de zile de la data savarsirii faptei il mai ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului individual de munca pt absente nemotivate carmen64 carmen64 am mai multi angajati care lipsesc nemotivat de mai mult de o luna de zile ce pot sa fac in cazul lor? cum pot sa le desfac contractul ? (vezi toată discuția)
Codul muncii tudor_daniela tudor_daniela as dori sa stiu cum incetez un contract individual de munca in cazul in care au trecut 3 zile iar persoana respectiva nu s-a prezentat nicio zi la munca. (vezi toată discuția)