avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calificare - functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calificare - functie

O persoana cu scoala profesionala absolvita (electrician) poate ocupa functia de fierar betonist? In COR se cere pt aceasta functie studii medii, dar nu scrie nimic ca ar trebui sa aiba si calificare in domeniu.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:56, 17 Octombrie 2011
Trebuie calificare de fierar betonist.
Ganditi si invers: poate un fierar betonist sa ocupe un post de electrician daca nu are calificare?
Conteaza sa detina aptidunile necesare activitatii si care se dobandesc prin calificare.
GRUPA MINORÃ 712
Muncitori constructori şi asimilaţi
Muncitorii constructori şi asimilaţii acestora execută lucrări de zidărie şi tâmplărie folosind ca materii prime piatra, cărămida, mortarul, fierul beton, lemnul etc. Exercitarea operaţiilor specifice necesită cunoştinţe legate de duritatea şi rezistenţa materialelor folosite şi de tehnologia construcţiilor; cunoştinţele se dobândesc fie prin şcoala profesională, fie prin cursuri de calificare.
[ link extern ] >
Speram totusi sa fie suficient faptul ca are studii medii ,... pentru ca experienta o are, dar ii lipseste diploma
Va multumesc pentru raspunsuri.
Il trimiteti la cursuri organizate de AJOFM sau alte firme atestate in vederea calificarii fortei de munca.
Da, intr-adevar, nu scrie, insa incadrarile se fac in baza calificarii de care viitorul salariat dispune, astfel ca poate fi incadrat ca atare doar daca are calificare de fierar betonist.
Am si eu o intrebare referitoare la incadrari si anume: am o viitoare angajata care a absolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare, pe care dorim sa o incadram pe postul de operator calculator. Avand in vedere ca postul este de studii medii, iar calificarea ei e de studii superioare, pot sa o incadrez pe acest post? Mentionez ca nu are diploma de calificare pt acest post, iar eu as incadra-o doar in baza diplomei de absolvire a facultatii pe un post inferior calificarii ei. Din punctul meu de vedere e ok sa o incadrez asa, atata vreme cat ea accepta conditiile, insa nu stiu care e pozitia ITM referitor la aceasta situatie..

Alte discuții în legătură

Incadrare pe cartea de munca andu12 andu12 buna ziua. am terminat o faculate de 4 ani de profil economic, dupa care am facut cursuri de conversie profesionala postuniversitare in informatica de 2 ... (vezi toată discuția)
Studii medii radu577 radu577 Buna seara, Va adresez respectuoasa rugaminte de a ma ajuta in urmatoarea problema: O cunostinta apropiata doreste sa candideze pentru ocuparea unui post de ... (vezi toată discuția)
Studii in carnetul de munca mariusica1 mariusica1 In anul 2005 am terminat facultatea. M-am angajat in noiemb 2005.Am adus diploma de licenta dar in cartea de munca figureaza tot adeverinta. In anul 2009 am ... (vezi toată discuția)