avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Rezervarea de la E-ON Energie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Rezervarea de la E-ON Energie

Buna ziua !
De ani buni de zile, la factura de curent, mi se retine un "abonament/rezervare".
Care este rostul acestei rezervari si pana la ce valoare ? Ce lege reglementeaza aceasta "vamuire" si care sunt limitele ei ?
Multumesc anticipat de raspuns!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 13:07, 23 Octombrie 2011
Rezervarea de pe factura este de fapt abonamentul lunar pe care il platiti pentru a beneficia de energie electrica la tarif unic. Este un tarif stabilit pe zi calendaristica si acuma are valoarea de 0,15620 lei/zi.
Daca platiti aceasta rezervare inseamna ca aveti tariful standard, asa cum este stabilit de ordinul ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare a Energiei). Acesta consta din rezervare plus contravaloarea energiei consumate, calculata cu tarif unic de 0,3247 lei/kWh, indiferent de consumul realizat.
La tariful social, de exemplu, nu se plateste rezervarea, dar primii 70 - 80 kWh (nu mai stiu exact) sunt platiti cu un tarif mai mic decat la standard, iar tot consumul peste 80 kWh se plateste cu un tarif de vreo 8 ori mai mare, ceea ce este destul de mult. Ideea a fost ca tariful social se aplica la persoanele nevoiase, pentru un consum minim de energie, ca un ajutor social.
Tarifele la energia electrica sunt stabilite de ANRE la noi in tara, nu de societatea care va furnizeaza energia electrica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Companie electricitate - furt la "tariful cr2"? nicu istrate nicu istrate stimate doamne, stimati domni, am preluat (ca urmare a decesului tatalui meu) un contract de furnizare a energiei electrice pe care l-am semnat la filiala ... (vezi toată discuția)
Calcul consum mediu lunar 2021 energie electrica eronat bogdan.sb bogdan.sb Buna ziua, am urmatoarea speta, referitor la calcului consumului mediu de energie electrica, pentru anul 2021, pentru un loc de consum (implicit a pretului ... (vezi toată discuția)
BĂtaie de joc la enel ! mama mea plătește facturi uriașe ... carolina21000 carolina21000 BĂTAIE DE JOC LA ENEL ! Mama mea plătește facturi uriașe ! Bătaie de joc la ENEL ! Bunicul meu e mort de mult ! În apartamentul lui se consumă 2 kwh sau ... (vezi toată discuția)