avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general transport deductibil?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

transport deductibil?

daca asigur transportul salariatilor la locul de munca in jur de 20km de oras este deductibila integral aceasta cheltuiala sau doar in limita ?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 01:57, 19 Octombrie 2011
Conform reglementarilor din Codul fiscal 2011 - art.21(4), litera t, urmatoarele cheltuieli nu sunt deductibile:

în perioada 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011 inclusiv, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;

Dvs. va incadrati la exceptii, cheltuiala fiind una deductibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva la combustibil adinaelena adinaelena Buna ziua la o firma de transport (nu persoane de obicei moloz de pe santiere ) pot deduce tva ul la combustibil dar cheltuiala avand in vedere ca acesta ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pe profit cactusul cactusul O firma de prestari servicii isi contabilizeaza combustibilul in contul 658.08. La calculul impozitului pe profit acest cont este deductibil sau nedeductibil? (vezi toată discuția)
Combustibil srl haiducu haiducu mai este deductibil combustibilul pe srl .,auto administrator (vezi toată discuția)