avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Disponibilizati MAI !
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Disponibilizati MAI !

O speta destul de interesanta !
Disponibilzarile din MAI(la jandarmi mai exact) s-au facut incepand cu data de 15.09.2011.
Anterior acestei date, in intervalul iunie(data la care s-au sustinut examenele de departajare) - 15.09 cei care au fost declarati RESPINSI la examenul respectiv au fost pusi la dispozitie în vederea trecerii in rezerva sau a incadrarii cfm L80/1995.
A venit asadar si data de 15.09 insa nu toti cei RESPINSI au plecat din sistem deoarece cativa dintre ei s-au internat in spital sau au intrat in concediu medical, pozitie in care se afla si la aceasta data 18.10..
Acestia sunt in continuare angajati pt canu se poate interveni asupra rapoarteor de munca atata vreme cat sunt in CO sau internati.
Toate bune pana aici...
Un jandarm demisioneaza aparand astfel un post vacant, post pt. care s-au inscris (in concediu medical fiind sau internati) si cei "bolnavi".
Exista vreo reglementare legala care sa interzica participarea celor aflati in concediu medical sau internati la consursul organizat pentru ocuparea postului respectiv?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 16:11, 18 Octombrie 2011
ei au inca calitatea de angajati ai MAI asa ca, nu se mai inscriu la concurs.. parerea mea
Ce spune "bunul simt" despre faptul ca unii angajati aflati in concediu medical sau internati, vin la testarea organizata pentru ocuparea acelui post, dovedind prin acest fapt ca nu sunt in incapacitate temporara de munca cum reiese din documente?...

Ca intr-un stat de drept ar trebui sa infunde puscariile si ei si medicii care ii acopera:thumbdown:
sau
Ca ar trebui sa ramana in continuare angajati si sa "apere ordinea publica", "sa aplice legea", fiind atat de onesti:hammer:
Da corect sunt angajati ai MAI insa nu au si posturi fiind in afara statului de organizare.
Posturille lor au fost desfiinate ...cat despre "bunul simt" nu stiu ce sa zic....din pacate nu cred ca exista un temei legal care sa intezica participarea lor la concurs.
Este inechitabil pentru colegii or care nu au stiut sa-si programeze vreo afectiune medicala si acum sunt someri.
Poate fals si uz de fals?...
Daca azi exista mai multe persoane care "pretind ca sunt cu un picior in groapa", fiind in concediu medical sau in spital iar peste o saptamana/doua vin cu acte ca sunt apti din punct de vedere medical si vor sa se inscrie pentru postul respectiv, banuiesc ca nu trebuie ca cel care preia dosarele sa aiba un IQ de geniu, ci doar sa aiba putin "bun simt" si sa sesizeze parchetul, Casa de asigurari sau cine mai poate verifica puzderia de diagnostice aparute brusc in institutia respectiva.
Deocamdata nu s-a anuntat vreo mare epidemie care sa loveasca selectiv doar angajatii M.A.I., nu?...
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
Tanjiani, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizarea unui concurs pt ocuparea unui post de medic kato22 kato22 Bună ziua! Sunt medic. M-am înscris la un concurs pentru ocuparea unui post vacant publicat într-un spital de stat, fiind singurul candidat la acel post. ... (vezi toată discuția)
Am sansa sa castig? taniuk taniuk Imi cer scuze daca va deranjez dar am o intrebare: Am dat examen si m-am angajat ca si jandarm angajat pe baza de contract in 2005...iar in 2007 am dat examen ... (vezi toată discuția)
Concurs angajare respins - m.a.i Sergiu_I Sergiu_I Buna ziua, Pe scurt, sotia mea a sustinut un examen riguros in noiembrie2016 (acum 6luni) pentru postul de ofiter la Jandarmerie. Mentionez ca a concurat ... (vezi toată discuția)