avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor inmormantare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor inmormantare

Daca o persoana a decedat si era beneficiar de ajutor social de la Primarie precum si al Legii nr.309/2002 primind o indemnizatie modica de 77 lei pt. 2 ani de munca in detasamentele de munca fortata in perioada armatei, va rog sa-mi raspundeti daca nepotul sau (somer) are dreptul la ajutor de inmormantare si cine i-l poate acorda, daca l-a avut in ingrijire in ultimii ani (acesta fiind paralizat) si s-a ocupat de inmormantarea lui .Mentionez ca nepotul nu era inregistrat ca insotitor dar situatia era cunoscuta la Primarie care a efectuat ancheta sociala.
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 22:02, 18 Octombrie 2011
Ajutorul de deces se acorda, in cazul decesului asiguratului, pensionarului sau al unui membru de familie care nu are un drept propriu de asigurari sociale si se afla in intretinerea titularului la data decesului, unei singure persoane care face dovada ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces si care poate fi, dupa caz: sotul supravietuitor, copilul, parintele, tutorele, curatorul, mostenitorul in conditiile dreptului comun sau in lipsa acestora, orice alta persoana care dovedeste cu acte ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces.

Dreptul asiguratilor la ajutor de deces nu este conditionat de indeplinirea unui stagiu de cotizare.
casa de pensii a refuzat acordarea ajutorului pe motiv ca nu beneficia de pensie prin sistemul asig. sociale...
fiind beneficiar de ajutor social, nepotul trebuie sa mearga la primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor deces danaro danaro Buna ziua, mama mea, pensionara, a decedat. Ca si pensionara are dreptul la un ajutor de deces, dar eu, ca si fiica a ei, salariata fiind, pot beneficia si eu? (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare ankai ankai Buna ziua. Tatal meu a decedat in anul 2015, insa in momentul decesului nu era pensionar si nici nu era angajat. S-a aflat in intretinerea mea iar ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare Bibi60 Bibi60 Buna seara, Soacra mea a decedat ,de inmormantare s- a ocupat o firmă de pompe funebre, urmând să ridice ajutorul de înmormântare de la primărie. O ... (vezi toată discuția)