avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Invatamant (probleme cu invatatoarea)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Invatamant (probleme cu invatatoarea)

Buna seara,

Este ok daca ascund un reportofon in ghiozdanul copilului (fara stirea lui) ca sa aflu ce se intampla cu adevarat in clasa? Copilul meu, care este in clasa a IV-a a inceput sa planga azi cand l-am luat de la scoala si mi-a spus ca nu vrea sa se mai duca la scoala si ca ar vrea sa se imbolnaveasca pentru a avea un motiv ca sa lipseasca. Este un elev bun, cu fb pe linie, medaliat la concursuri. Mentionez ca in trecut am mai avut ceva conflicte cu invatatoarea... poate si de aici faptul ca fiul meu este vizat
"Doamna...
Poate ar trebui sa aratati mai mult respect pentru un om care v-a educat copilul pana acum si l-a purtat pe la concursuri obtinand rezultatele de care vorbiti."

Si eu am fost medaliata la concursuri in timpul liceului, iar profesoara care preda una dintre materiile la care am obtinut rezultate, a vrut sa ma lase corigenta, pentru ca nu-i memoram comentariile si nu scriam mult, asa cum prefera dansa. Deci, rezultatele mele au fost orice altceva, decat meritul dansei.

Respectul se castiga, nu e un bun oferit pausal tuturor.

Nici un om din lume si cu atat mai putin un cadru didactic, nu are dreptul sa loveasca sau sa jigneasca un copil. Stiu si eu, ce este in invatamantul din Romania. Nu contest ca exista oameni dedicati, dar exista o serie de blazati si de oameni incapabili, precum si o serie de pilosi.

Doamna nu are sustinerea celorlalti parinti din motive de lasitate.

Copilul nu merita o viata de genul asta. Sunt de acord cu cei care v-au sfatuit sa-l transferati. Doar ca in paralel, as lupta pentru eliminarea acestui personaj din invatamant.
Si da, as folosi si reportofonul. Dar inainte de toate as avea incredere in copilul meu, care cu siguranta nu minte. Aveti parerea celorlalti parinti si a directorului.
As cere voie directorului sa asist la mai multe ore (desi nu cred ca s-ar intampla ceva special, dar personajul s-ar simti monitorizat) si cu siguranta as asculta pe la usi, ca sa o surprind (daca alta metoda nu exista).

M-ar interesa si pe mine, legal, cum poti demonstra ca un profesor este bolnav psihic sau inapt pentru a preda ? Poti participa la cursurile lui? Poti asculta pe la usi, cu eventuali martori si sa-l surprinzi .....? Poate declara copilul ceva autoritatilor ? Sau cum, din moment ce nu conteaza daca il inregistrezi. Si nu inteleg de ce inregistrarea nu este o proba in acest caz? Nu este vorba de sfera privata, nu este o convorbire privata. Ma intereseaza cu atat mai mult cu cat, aceeasi problema , a lipsei de probe exista si in cazul abuzului parintelui necustodian in orele petrecute cu copilul.

Doamna, sunteti o luptatoare, eu va sustin, cel putin moral !





Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
Ecaterinaa, utilizator
Multumesc pentru raspunsurile primite si sa stiti ca apreciez fiecare punct de vedere exprimat; chiar si pe cele oarecum condescendente.
D-na Ecaterina, va multumesc pentru suportul moral, inseamna foarte mult pentru mine sa vad ca inca mai exista oameni care-si doresc sa schimbe ceva, in loc sa se rezume la a spune ca traim in Romania si la a ridica din umeri. Meritele copilului, asa cum spuneati si dvs. se datoreaza exclusiv studiului individual si al orelor de meditatii. Recunosc ca in momentul in care nu m-am mai descurcat la matematica (n-am fost buna niciodata), i-am angajat copilului un profesor cu care sa studieze acasa..
Ce respect pot sa am pentru un cadru didactic care imi spune in fata ca suntem o familie de needucati si ca nu-l trage de par pe copil ca sa-l doara, ci doar ca sa-l sperie...? Asa isi castiga respectul copiilor, speriindu-i? Cand copilul plange tot drumul pana acasa si spune ca si-ar dori sa se imbolnaveasca pentru a avea motiv sa nu se duca la scoala de frica invatatoarei, ce pot sa gandesc?!?!
Ati sesizat foarte corect intentia mea d-na Ecaterina, am demarat demersurile pentru a-l transfera pe copil la alta scoala, insa in acelasi timp nu vreau sa o las pe aceasta invatatoare sa-si bata joc si de alti copii. Suntem o natie de oameni lipsiti de empatie, care in loc sa incercam sa schimbam ceva, preferam sa bagam capul in nisip, asa cum am spus si intr-o postare anterioara. Asta dorim sa-i invatam pe copiii nostri?!?!
Am fost si astazi la scoala sa discut cu invatatoarea; m-am dus "cu inima in mana". A gasit de cuviinta sa zbiere la copil de fata cu mine si sa-l acuze ca e un mincinos si un needucat. Am incercat sa nu ma enervez si am rugat-o sa gasim o cale sa se inteleaga cu copilul. N-am avut cu cine sa comunic. Aceasta discutie m-a determinat in cele din urma sa incep sa caut alta scoala pentru copil
Iertata-mi fie vehementa si spiritul justitiar daca am deranjat pe cineva
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
ContSters172400, utilizator
nicko_sylvia a scris:
este "ok"...dar de ce nu mergeti sa intrebati invatatoarea ce s-a intamplat, e datoria ei sa va dea un raspuns!

am spus este "ok" (nu este LEGAL), cititul printre randuri...este necesar uneori.


Chiar daca repet ceea ce au scris colegii mei, nu este ok stimata domnisoara sa raspundeti asa, astfel incat sa fim nevoiti sa facem slalom printre cuvinte si exercitii de memorie, Suntem intr-un forum unde nu toti ne pricepem sa citim printre randuri, ci trebuie doar sa le citim si sa le intelegem.

Darie Tudor a scris:
@moderatori

Cred ca acest topic trebuie sters. Este o ofensa cadrelor didactice


Eu nu cred ca ar trebui inchis acest topic, Oamenii apeleaza la noi si isi expun problemele. Aceasta este o problema de familie. Utilizatoarea noastra face referire la un cadru didactic din Romania. Haideti sa o luam ca atare si sa nu o judecam foarte aspru nici pe mamica.
Intrebarea mea este ce face totusi copilul la scoala? Nimic...si invatatoarea il bate?
Sustin punctul de vedere al doamnei Elena, iar eu stimata mamica nu sunt de acord cu acea inregistrare. De la inceput mi se pare ca ati inversat cumva scara valorilor. Primul si cel mai important este copilul Dvs., invatatoarea este cea care trebuie sa-iindrume pasii. Ma gandesc ca in acesti 3 ani, fiul Dvs. a acumulat ceva cunostinte de la dansa. Haideti sa nu o hulim si sa spunem ca acest comportament l-a avut in toata cariera si activitatea didactica pe care a desfasurat-o, pentru ca pana acum nu mai era invatatoare. Parerea mea!

Exista posibilitatea ca si fiul Dvs. sa creeze problemia lui.. Il veti mai consilia psihologic ceva vreme, dar toate aceste se vor sterge din memorie si atunci cel mai bine este sa il mutati Schimbati-i mediul si veti constata o imbunatatire a comportamentului fiului Dvs.

Ecaterinaa a scris:
Nici un om din lume si cu atat mai putin un cadru didactic, nu are dreptul sa loveasca sau sa jigneasca un copil. Stiu si eu, ce este in invatamantul din Romania. Nu contest ca exista oameni dedicati, dar exista o serie de blazati si de oameni incapabili, precum si o serie de pilosi.

Trebuie demonstrat ceea ce afirmati Dvs. in prima parte. Este necesara o ancheta? Sa o faca cei care sunt in masura. Sunt copiii din clasa, colegii baiatului care sigur pot sa spuna care este atitudinea doamnei invatatoare in clasa, dar si cea si a copilului. Am participat la destule sedinte in care se discutau aceste probleme, pentru ca fiecare am trecut prin asa ceva. In fiecare clasa exista cate o problema sau cate un copil-problema. Aceasta este si scopul unor sedinte nu numai cu parintii, ci si cu elevii. As fi curioasa ce ar scrie fiica mea in acest topic, daca l-ar citi, referitor la ultima parte a afirmatiei Dvs. Este eleva si cred ca ar avea un alt punct de vedere.

@cristina_cirligel
Foarte bine ati procedat stimata doamna. Si eu va admir pentru ca doriti sa schimbati ceva, insa lasati putin garda jos, adica ceea ce ati lasat sa se vada pe forum citindu-va postarile, nu lasati sa se vada si in fata reprezentantilor Inspectoratului scolar.

Multa bafta va doresc!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Gabrielle Monique a scris:


Darie Tudor a scris:
@moderatori

Cred ca acest topic trebuie sters. Este o ofensa cadrelor didactice


Eu nu cred ca ar trebui inchis acest topic,



E un punct de vedere pe care eu il respect, ca asa este in democratie, dar iata o excelenta idee (ISCJ-ul trebuie sa se pronunte in "cazul Mihnea")


Săli de corecţie în şcoli. Asta vrea să înfiinţeze ministerul educaţiei, iar încăperile se vor numi mai în glumă, mai în serios, săli de reflecţie.

Ministerul Educaţiei vrea să-i pedepsească pe elevi în săli speciale, numite ,,de reflecţie". Astfel elevul care nu e cuminte după ce i s-a atras atenţia verbal va fi pus sa stea o oră în sala de reflexie unde va fi supravegheat de profesori.Tipul de activitate suplimentară va fi stabilit de cel care aplică sancţiunea.

Singura problemă cu care se confruntă autorităţile pentru punerea în aplicare a acestui plan, este lipsa spaţiului în cadrul instituţiilor de învăţământ.

Această noutate apare în proiectul de Regulament privind organizarea şcolilor. Proiectul a fost postat pe site-ul Ministerului şi urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.Săli de corecţie în şcoli. Asta vrea să înfiinţeze ministerul educaţiei, iar încăperile se vor numi mai în glumă, mai în serios, săli de reflecţie.

Mi se pare foarte buna aceasta initiativa. Va fi o sala de reflectie, unde copiii vor avea timp sa isi analizeze comportamentul, iar ca efect pe termen mai lung cred ca acestia vor adopta o alta atitudine astfel incat sa evite sa ajunga in aceasta sala, denumita "elegant" sala de reflectie. Pentru ca de fapt este un fel de sala de corectie. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesor abuz in serviciu ioana19 ioana19 Buna ziua. Daca un porf,are boala pe mine,si pot demonstra ca din cauza aia imi da note mici,desi stiu si invat,multai bine decat restul,se face vinovat de ... (vezi toată discuția)
Copil orfan marginalizat la scoala de catre invatatoare Lacd Lacd Buna ziua! Am nevoie de parerea Dvs. intr-o problema mai delicata, acesta este si motivul ptr care m-am hotarat sa va scriu. De 6 ani, eu impreuna cu familia ... (vezi toată discuția)
Bullying la școală camelllia camelllia Buna ziua, am un copil clasa 5-a la un liceu. Am zis ca primele 2 luni sunt de acomodare, in special baietii incercand sa stabileasca niste ierarhii, dar in ... (vezi toată discuția)