Am lucrat ca asistent personal al unei persoane cu handicap grav-deci angajatul unei primarii.La solicitarea angajatorului am cerut incetarea contractului de munca cu precizarea in scris a mi se acorda banii pe concediu de odihna.Desi am trimis prin posta cu confirmare primire nu am primit raspuns.Verbal, la ridicarea cartii de
munca, mi s-a spus ca nu mai au bani .Ca detaliu au angajat alta persoana in locul meu.(refuz sa comentez).Legal mai pot face ceva pentru banii de concediu
contractul de munca a incetat la 1 VI 2011
Da, puteti face legal ceva ... fie sesizati institutiile abilitate sa efectueze un contol pentru incalcarea legislatiei cu privire la relatiile de munca - ITM-ul , Inspectia Muncii - , fie va adresati direct instnatei de judecata - Tribunalul in raza caruia domiciliati.
Daca faceti sesizare la ITM Bucuresti aceasta o va redirectiona catre ITM Arges , intrucat in raza acestei institutii are sediul social angajatorul dvs ....
Sesizarea o puteti face si la Inspectia Muncii - for superior ITM-ului.... Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin
Email: petitii@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451