avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale blocare cont bancar pentru neplata impozitului auto pe ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

blocare cont bancar pentru neplata impozitului auto pe 2011

buna seara. am constatat ca mi au fost blocate conturile bancare pentru neplata impozitului auto aferent anului 2011.nu am primit somatie nu am primit instiintare nu am primit absolut nimic. m am trezit cu conturile blocate cu toate ca suntem inca in 2011!!! Deci teoretic nu intru la categoria restantieri.

CUM II POT DA IN JUDECATA???
AS FI RECUNOSCATOR PENTRU UN RASPUNS URGENT. VA MULTUMESC.
CU STIMA
UN BUGETAR ARS DE BOC#-o
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 10:45, 19 Octombrie 2011
Restant sinteti pentru ca plata impozitului auto se face in 2 transe egale, pina in 31 martie si 30 septembrie inclusiv. Art 265, alin 1 din Codul fiscal.

In ceea ce priveste comunicarea art 44 din codul de procedura civila:
"(2) Actul administrativ fiscal se comunică prin poștă, cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
(2^1) În cazul în care comunicarea actului administrativ fiscal nu a fost posibilă prin modalitatea prevăzută la alin. (2), actul administrativ fiscal se comunică utilizând cel puțin unul dintre următoarele mijloace:
a) prin remiterea acestuia de către persoanele împuternicite ale organului fiscal sau prin prezentarea contribuabilului/împuternicitului la sediul organului fiscal, dacă se asigură primirea, sub semnătură, a actului administrativ fiscal;
b) prin fax, e-mail sau alte mijloace electronice de transmitere la distanță, dacă se asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestuia.
(2^2) În cazul în care comunicarea actului administrativ fiscal nu a fost posibilă potrivit alin. (2^1), aceasta se realizează prinpublicitate.
(3) Comunicarea prin publicitate se face prin afişarea, concomitent, la sediul organului fiscal emitent şi pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a unui anunţ în care se menţionează că a fost emis actul administrativ fiscal pe numele contribuabilului. În cazul actelor administrative emise de organele fiscale prevăzute la art. 35, afişarea se face, concomitent, la sediul acestora şi pe pagina de internet a autorităţii administraţiei publice locale respective. În lipsa paginii de internet proprii, publicitatea se face pe pagina de internet a consiliului judeţean. În toate cazurile, actul administrativ fiscal se consideră comunicat în termen de 15 zile de la data afişării anunţului."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatii si titluri executorii cu confirmare de primire WALINA WALINA Lucrez la primarie si am facut somatii si titluri executorii cu confirmare de primire catre contribuabili,urmeaza poprirea. Vreau sa stiu daca mi se poate ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva lilicu lilicu Firma a fost suspendata la ONRC pe o perioada de 3ani -2009-2012 si face reactivarea la ONRC numai in oct 2017. Nu a solicitat regim derogatoriu de la ANAF. ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anca voica anca voica Din ce an nu mai exista obligativitatea fiscului de a trimite deciziile de impunere la adresa contribuabilului? Daca nu am primit decizia de impunere mi se ... (vezi toată discuția)