avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mod de calcul factura RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mod de calcul factura RADET

Ma aflu in urmatoarea situatie: pe lista de intertinere am de plata:
- apa calda - 55 lei
- apa rece - 45 lei
- apa rece ptr preparare apa calda(rubrica ce ar trebui sa se numeasca Gkal sau RADET) - 70 lei(aici ar intra AR ptr preparare si Gkal)
e normal acest calcul apa rece ptr preparare nu ar trebui sa apara la rubrica de apa rece avand pretul acesteia, iar la rubrica RADET doar Gkal?
Ce mai reprezinta acei 55 lei de la AC?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: drg75 , utilizator 11:31, 19 Octombrie 2011
Pretul unui mc de apa calda se calculeaza astfel:

1. Se imparte valoarea facturii de la RADET la numarul total de mc de apa rece care au fost incalziti pentru a deveni apa calda.

2. Rezultatul obtinut se aduna cu pretul unui mc de apa rece si un mc de canalizare.

Pentru luna septembrie, in Bucuresti, unde gigacaloria este 170 lei si apa rece + canalizarea + taxa municipala pentru ape uzate reprezinta 4,07 lei/mc, pretul unui mc de apa calda a iesit in jurul valorii de 9 lei in blocul nostru, dar acolo unde gigacaloria este mai scumpa si pretul pentru apa rece si canalizare este mai mare, va rezulta cu siguranta un pret mai mare.

In unele blocuri se afiseaza direct pretul total, in altele defalcat pe incalzire si apa rece pentru apa calda, important este ca pretul dumneavoastra total pe mc sa fie cel corect.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
drg75, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul apa marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Imi poate spune cineva daca exista o formula de calcul a apei reci ? Dar a apei calde? Si care-i/-s? M-ar interesa in sectorul ... (vezi toată discuția)
Apa calda dan61 dan61 As dori sa va rog sa -mi spune-ti cum se calculeaza apa calda din cele 2 facturi (una in mc si cealalta in Gcal) Care este costul unui mc de apa calda? (vezi toată discuția)
Consumul de apa rece/calda Marius MM Marius MM Am si eu o mare nelamurire cu privire la consumurile de apa rece/calda declarate si pretul pe care trebuie sa il platesc. Am vazut la anumite blocuri ca ... (vezi toată discuția)