avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir Facultatea de ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir Facultatea de Drept Cluj - ce carti ar trebui sa cumpar?

Buna tuturor.Este cineva la Drept la Dimitrie Cantemir Cluj?Eu sunt in anul 1 la FR si am nevoie sa-mi spuna cineva ce carti trebuie sa-mi cumpar.Eu sunt plecata din tara si cand am mers la facultate si am facut contractul de scolarizare si am intrebat de unde pot sa-mi iau cursurile sau sa-mi cumpar cartiile mi s-a spus SEC sa ma descurc.Am gasit pe cineva care sa-mi vanda cartiile de anul trecut dar nu stiu daca mai sunt bune toate pt ca s-au schimbat codurile.Ce carti sa-mi cumpar? Am trimis mailuri la scoala si nimeni nu ma baga in seama...stiu ca a inceput de putin timp scoala dar timpul trece si sesiunea vine....Daca e cineva la Dimitrie la Fr sau Zi va rog sa ma ajutati...va multumesc
Nu stiu in ce masura te ajuta, insa uite aici orarul pentru anul I FR, unde sunt trecute disciplinele si profesorii care tin cursurile respective:

[ link extern ]

Universitatea are si biblioteca virtuala, uite linkul:

[ link extern ] /

Te poti inscrie pe baza numarului matricol si a unei parole care probabil ca ti se va spune de la secretariat din ce este formata (la unele universitati e CNP-ul, la altele data nasterii etc) si poate ai noroc sa fie toate cursurile si in format electronic.

:luck:
multumesc mult, dar din pacate nu ma pot loga la biblioteca virtuala deoarece mi s-a spus ca trebuie sa astept pana in decembrie, doar atunci imi pot da parola.materiile le stiu la fel si profesorii dar imi trebuie anumite carti nu orice,asa pe net am gasit multe doar ca am inteles ca profesorii respectivi iti recomanda manualele dupa care sa inveti.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
bia_bia, utilizator
In Contractul de scolarizare pentru studentii care beneficiază de servicii educaţionale finanţate pe bază de taxe care e afisat pe site-ul universitatii tale scrie:



Art. 5. Drepturile şi obligaţiile părţilor:
[...]
A. II. Obligaţiile Universităţii:
[...]
6. Sa asigure studentilor, contra cost, manuale, cursuri universitare si materiale didactice ajutatoare.



Poate reusesti pe baza acestor prevederi contractuale sa le convingi pe doamnele de la secretariat sa ''colaboreze''. Mai ales ca vrei sa cumperi acele manuale.

Altceva nu stiu ce as putea sa iti mai spun :(
Cu telefoane la secretariat nu am reusit, din pacate doamnele sunt foarte "ocupate" .Cel putin au fost amabile si dornice sa-mi dea informatii pana in momentul in care am platit integral taxa de scolarizare.Ca o mica razbunare le-am "bombardat" insa cu mail-uri, poate vor avea bunavointa sa-mi raspunda sau daca nu macar sa le mai ocup timpul cu stergerea mail-urilor. Pana descopar misteriosul secret al cursurilor am cautat pe internet tot felul de carti,cursuri,seminarii etc.
Le-am gasit pe acestea.nu stiu cat de bune sunt daca stiti autori mai buni v-as ruga sa-mi spuneti.

Teoria Generala a Dreptului –Pr.dr.univ. Ioan Vida
Istoria Statului si Dreptului Romanesc –Ionescu Nicolae
Drept Civil Parte Generala – Conf.dr.Ionel Reghini
Psihologie Judiciara – prof. Gheorghe Florian

In schimb nu am gasit Drept Constitutional, Drept Roman si Teoria Comunicarii.
Astept recomandarile dumneavoastra, va multumesc
Cel mai bine este sa te duci la facultate si sa vb cu fiecare profesor in parte sa iti recomande cate o carte. Daca nu, afla numele profesorilor universitari si vezi care dintre ei au cursuri publicate.
O alta varianta este sa cumperi cursurile marilor profesori, dupa care invata majoritatea studentilor, pana la urma materia este aceeasi.
In privinta codurilor, degeaba s-a schimbat codul civil, ca niciun profosor nu a publicat vreun curs sau tratat pe baza noii legi, vom mai avea de asteptat deoarece este mult de munca.
Pot sa iti dau niste exemple de cursuri dupa care sa inveti si cu siguranta nu vei avea probleme:

Istoria Statului si Dreptului - Ioan Chis, Ed. Wolters Kluwer
Drept civil. Partea Generala - Gabriel Boroi, E.d Hamangiu
Drept constitutional - Ioan Muraru, Ed. C.H. Beck
Drept roman - Emil Molcut, Ed. Universul juridic
Teoria Generala a Dreptuli - Nicolae Popa, Ed. C.H.Beck

Alte discuții în legătură

Recomandare carte sau tratat RotaruRazvan RotaruRazvan Buna ziua, Sunt student in anul 1 la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti. Fiind pasionat de drept civil, as dori sa imi cumpar un tratat care ... (vezi toată discuția)
Un pic de ajutor... va rog frumos: recomandare carti de drept StudentAnul1 StudentAnul1 Buna , Sunt student in anul 1 la drept .Din pacate nu toti profesorii isi dau interesul sa ne indrume sa cumparam carti bune pentru a invata.Obisnuiesc sa isi ... (vezi toată discuția)
Doctorat darria darria Sunt un functionar public cu statut special, lucrez in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, si m-ar interesa orice informatie in legatura cu ... (vezi toată discuția)