avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces penal pentru accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces penal pentru accident auto

buna ziua am si eu o rugaminte daca ma puteti sfatui ce sa fac.....am avut un accident auto acum 3 ani de zile cu un pieton care nu se afla pe trecerea de pietoni.mi-a iesit alcoolemia 0,44 la fiola mi-au suspendat permisu pe nedeterminat si de 3 ani nu m-au chemat la parchet pentru acest caz decat o data mi-au trimis o citatie emisa in data de 14.02.2011 ca sa ma prezint la parchetul de pe langa judecatoria sect 6 bucuresti in data de 25.02.2010.am mers acolo in luna 02.2011 pentru ca nu aveam cum sa ma preint cu un an in urma si procuroarea nu se afla la parchet pentru ca avea copilul bolnav am revenit la o saptamana si aceeasi problema.ideea este ca timp de 2 ani dosarul meu a stat la udristei pe sectie.nu stiu exact cum ar fi trebuit sa se procedeze.....as mai avea vreo sansa sa-mi ridic permisul? va rog mult ajutatima cu un sfat ce trebuie sa fac....as avea nevoie de un avocat ca sa ma reprezinte?ce as putea sa fac sa imi inchida dosarul deoarece victima nu m-a dat in judecata in acest timp.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Paraschiv Liviu , Avocat 14:39, 19 Octombrie 2011
Pe citație aveți nr. de dosar, mergeți la Parchet si solicitați studierea lui. E ciudat ca nu ati fost audiata. După studiere, în funcție de concluzii puteți vedea ce e de făcut.
Carnetul nu il puteți lua fără un nou examen.
daca permisul a fost suspendat si nu anulat, sigur ca se poate lua fara a mai sustine examenul.

Art. 103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce.
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

Trebuie sa mergeti la Parchet, sa formulati o cerere prin care solicitati comunicarea stadiului dosarului si urgentarea solutionarii acestuia, eventual daca s-a dat o solutie si nu va fost comunicata sa solicitati o copie de pe ea. Si cu solutia mergeti la Udriste, cum au trecut deja cele 90 de zile, eu zic ca ar trebuii sa il primiti...

Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
Paraschiv Liviu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu vatamare corporala bogdan2478 bogdan2478 buna ziua.in 2010 am produs un accident de circulatie,in urma caruia am accidentat o persoana.dupa 3 ani am reusit sa ma inteleg cu victima,iar acum s-a ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permis retinut lucian365 lucian365 [quot]buna ziua, o sa incerc sa fiu rapid in a va face cunoscuta problema...... 08.04.2012 am avut un accident victime dar care nuau depus ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere ionela_victoria ionela_victoria Buna ziua. S-a inceput urmarirea penala in data de 1.08.2013 deoarece am fost oprita de catre politie la un control si aveam alcoolemia de 0.45. Am refuzat ... (vezi toată discuția)