avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare asistent farmacie de spital
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare asistent farmacie de spital

V-as ruga sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: care este data iesirii la pensie pentru limita de varsta, pentru o asistenta medicala de spital (bugetara), nascuta la 15.01.1952? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:26, 26 Octombrie 2011
la data de 15.01.2011 putea iesi la pensie, la varsta de 59 ani, cu stagiu complet de cotizare de 28 ani sau un stagiu minim de 13 ani...
O.U.G.144/2008
ART. 22
4) Asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali se pensionează la vârsta de 65 de ani, indiferent de sex.

BrancoveanuEcaterina a scris:
M-ar interesa daca noua lege a pensiilor (263/2010) abroga cumva prevederile OUG nr. 144/2008, art. 22, alin. 4), sau prevederile OUG in general, deoarece postul este totusi de bugetar. Va multumesc anticipat!

Am rugamintea sa continuati discutiile incepute folosind butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos). In acest mod exista continuitate intre discutia initiala si intrebarile si raspunsurile ulterioare. Multumesc!

In privinta intrebarii dvs., Legea nr. 263/2010 nu a abrogat OUG nr. 144/2008. Varsta standard de pensionare a asistentilor medicali este 65 de ani, indiferent de sex.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata Moise Cristina Moise Cristina Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca si cand pot iesi la pensie si cu ce penalitati? Lucrez ca asistenta medicala din 03.08.1980. Sunt nascuta la data de ... (vezi toată discuția)
Cand se poate pensiona un asistent medical care a realizat un stagiu de cotizare de 38 de ani? chilom chilom asistent medical cu varsta de 58,4 si ani de cotizare 37,7 pot depune dosar de pensoinare? (vezi toată discuția)
Legea pensiilor - cadre medicale egeorgescu egeorgescu Buna ziua! Care este varsta de pensionare a cadrelor medicale? Multumesc! (vezi toată discuția)