avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA si denumire functii adiacente
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA si denumire functii adiacente

Buna ziua.

Doresc sa infiintez un PFA pentru infiintarea unui bussiness in domeniul IT (subdomeniile Software si Hardware). Firma va avea 3 membri : un manager general si doi "angajati". Doresc sa aflu ce titlu al functiei acestor doi "angajati" este mai potrivit pentru cadrul legal. Ce statut pot avea colaboratorii cu PFA-ul? ce functie se trece de ex, pe cartea de vizita a acestor 2 colaboratori. Sub ce forma ii poate angaja managerul? "colaborator"? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 12:41, 20 Octombrie 2011
"consultant it" suna mai bine :d

in contextul crizei economice s-a modificat faptul ca pfa nu poate face angajari :)

prin Ordonanta de urgenta 46 din 11 mai 2011, pentru modificarea si completarea art. 17 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale
Publicat in Monitorul Oficial 350 din 19 mai 2011 (M. Of. 350/2011)

Articolul 17 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 328 din 25 aprilie 2008, cu modificarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 17. -
(1) PFA isi poate desfasura activitatea conform prevederilor art. 4 lit. a) sau poate angaja, in calitate de angajator, terte persoane cu contract individual de munca, incheiat in conditiile legii."
2. Dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:
"(3) PFA nu va fi considerata un angajat al unor terte persoane cu care colaboreaza potrivit art. 16, chiar daca colaborarea este exclusiva."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu angajati mihaelanagy mihaelanagy As dori sa stiu daca s-a aprobat legea prin care eu ca PFA ,am dreptul sa angajez alte persoane. (vezi toată discuția)
Angajarea de catre pfa a unor terte persoane danuta34 danuta34 as dori sa stiu daca o intreprindere familiala poate angaja terte persoane conform legii 40/2013 aparuta in monitorul oficial 129/11 martie 2013.la itm se ... (vezi toată discuția)
Angajare pe pfa pacepa_2001 pacepa_2001 S-a aprobat legea prin care se poate angaja cu contract de munca pe PFA? Multumesc. (vezi toată discuția)