avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata ore suplimentare

Buna ziua ,

Va deranjez cu o intrebare.Lucrez in cadrul unei companii,la un punct de lucru ce are programul de functionare 10.00 - 24.00.Dupa ora 24.00 mai stam 1 ora pentru intocmirea actelor de contabilitate,curatenie etc..Intrebarea mea ar fi:Nu ar fi normal ca si acea ora pe care o stam sa ne fie platita?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: alexandra24 , utilizator 13:58, 20 Octombrie 2011
Munca suplimentara este cea prestata peste durata normala a timpului de lucru saptamanal, care este de 40 de ore/saptamanua (art. 120 si 112 din Codul muncii). In aceste conditii, tinand cont de faptul ca activitatile pe care le descreti sunt parte a procesului de munca, este corect sa va fie platite, daca sunt intrunite conditiile de mai sus.
se poate calcula si ca diferenta cu nr de ore din luna si ce depaseste se plateste ca suplimentar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri la salariul de baza iodi_rodica iodi_rodica Buna ziua. Am mai multe nelamuriri. Sunt angajat ca asistent social cu nivel superior la o fundatie. Contractul de munca prevede 8 ore de munca pe zi , ... (vezi toată discuția)
Program de lucru, 4 echipe, 3 schimburi Smok333 Smok333 Buna ziua si salutare la toata lumea, ma numesc Andrei si sunt nou pe acest forum! Am si eu o nelamurire cu programul de lucru si poate ma lamureste si pe ... (vezi toată discuția)
Codul muncii eugarizan eugarizan Este prevazut in codul muncii faptul ca daca un angajat cu c.i.m. de 8 ore si lucreaza sambata , are dreptul la 2 zile libere ? sa fim intelesi ,nu ... (vezi toată discuția)