avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie pentru fals in declaratii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie pentru fals in declaratii

Buna ziua,
Am primit o citatie in "calitate de faptuitor, in cauza privind savrsirea infractiunii de fals in declaratii." Acum ceva timp am reprezentat 2 rude , sot si sotie, eu fiind imputernicit pentru a semna intr-un contract de vanzare-cumparare. Imputernicirea a fost facuta in strainatate, unde amandoi au declarat ca eu sunt imputernicit pentru a semna. Contractul de vanzare-cumparare a fost legalizat de notar si totul s-a incheiat cu succes. Dupa am aflat ca cei doi soti nu sunt intr-o relatie tocmai buna si se pare ca unu dintre ei a depus plangere cum ca nu ar fi semnat respectiva imputernicire. Acum am primit citatia si vroiam sa va cer un sfat. Ce se intampla daca nu ma prezint la Parchet(termenul e destul de scurt si nu ajung in oras pana atunci) ? Ce risc eu in acest caz?
Cu cat primesc mai repede un raspuns, cu atat mai bine.

Multumesc anticipat,

Un om onest care trebuie sa caste ochii mai bine inainte sa semneze pentru altii.
Cel mai recent răspuns: krisssk , utilizator 10:14, 22 Septembrie 2008
Dati si dvs. un telefon acolo si vorbiti cu procurorul care se ocupa de dosar.
de prezentat oricum va trebui sa va prezentati si ar fi bine insotit de un avo.
nu e bine sa va sustrageti cercetarii ca da de banuit procurorului.

av. vasilescu
Ar fi cel mai bine sa ajungeti la ora stabilita in citatie. Daca intarzierea este justificata nu se intampla nimic. Important este sa va prazentati si sa declarati cum a decurs situatia.
Eu vreau sa ma prezint, nu am absolut nimic de ascuns. Imi este dificil pentru ca nu sunt in orasul respectiv. Problema mea este ca nu stiu ce trebuie sa fac acolo...daca mi se cer declaratii nu ar trebui sa am un avocat cu mine? Mentionez ca nu sunt familiarizat cu procedurile judiciare. Toata lumea aici spune ca musai trebuie sa ai avocat cu tine. E timpul destul de scurt doar ca sa ajung acolo, dar sa mai gasesc un avocat acolo dispus sa vina cu mine la Parchet.
Avocat probabil o sa gasiti.
Este mult mai bine sa aveti un avocat cu dvs. cand va duceti sa dati declaratii.

Alte discuții în legătură

Infractiuni de fals si uz de fals Nina1 Nina1 Buna.De curand am aflat ca o alta persoana a intocmit si semnat in numele meu mai multe documente(procura, specimen de semnatura autentificate la notar;cerere ... (vezi toată discuția)
Procedura dosar penal Nina1 Nina1 Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)
Solutionare dosar - plangere carmen69 carmen69 Buna seara ,revin cu o intrebare la care as vrea sa primesc si eu un raspuns sau mai bine zis un sfat.Sotul meu a fost agresat acum ceva timp adica pe data de ... (vezi toată discuția)